V soboto okoli enajstih zvečer se je pri Pelješkem mostu na jugu Hrvaške pripetila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 32-letni slovenski voznik. Ogled kraja nesreče in preiskava sta pokazala, da je Slovenec vozil v smeri Splita, ko je pri vključevanju na drugo cesto začel prehitevati avto pred seboj. Takrat se je zaletel v nasproti vozeč avto z nemškimi registrskimi tablicami, za volanom katerega je bil 54-letni državljan Romunije. Avto 32-letnika je po trčenju zavrtelo in odbilo v kovinsko ograjo. V tistem trenutku je v oba avta priletelo še tretje vozilo. Tisto, ki ga je Slovenec prehiteval, vozila pa ga je 41-letna hrvaška državljanka.

Šest lažje poškodovanih

Poročali smo že, da je slovenski voznik zaradi hudih poškodb umrl v reševalnem vozilu na poti v bolnišnico. Njegovo truplo so prepeljali na oddelek za patologijo dubrovniške bolnišnice, kjer bodo opravili obdukcijo, s katero bodo odkrili natančen vzrok smrti.

Lažje poškodovanih je bilo še šest drugih – voznik in voznica drugih dveh avtov, sopotnica pokojnega slovenskega voznika ter še trije sopotniki iz avta z nemškimi registrskimi tablicami.

 

 

Priporočamo