»Motorist naj bi vozil po levem pasu, ko je nenadoma pred njega zapeljal voznik temnejšega osebnega avtomobila, po vsej verjetnosti znamke Audi ali Volvo, ljubljanskih registrskih oznak. Motorist se je avtomobilu umikal, potem pa izgubil oblast nad motorjem, padel in se hudo poškodoval,« so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti pozivajo voznika avta in vse morebitne priče, da se jim z informacijami javijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Življenje kolesarke ogroženo

Včeraj okoli desete ure dopoldan pa se je na regionalni cesti od Trojan proti Orehovici v naselju Hrastnik pri Trojanah zgodila nesreča, v kateri se je hudo poškodovala kolesarka. »Po do zdaj zbranih obvestilih je voznica pri nepravilnem prehitevanju trčila v  kolesarko, ki se je pri tem huje poškodovala in je njeno življenje ogroženo. Nato je, ne da bi nudila pomoč poškodovanki, odpeljala naprej v smeri Zagorja ob Savi,« so zapisali policisti, ki so zaradi razjasnitve vseh dejstev in okoliščin naprošali vse, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči, da jim to sporočijo.

Zvečer so sporočili, da so avto popoldan izsledili v Ljubljani, danes pa še dodali, da so ga kot predmet preiskave zasegli. Po dosedaj znanih podatkih je življenje kolesarke še vedno ogroženo, so potrdili na PU Ljubljana. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščina prometne nesreče, suma kaznivih dejanj povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti ter nenudenja pomoči poškodovanki v nesreči, o ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

 

 

 

 

 

 

 

Priporočamo