Povsem nesmiselna je bila smrt petnajstletnega fanta iz Bečeja na severu Srbije, ki je prejšnji ponedeljek umrl pod kolesi ukradenega golfa. Po pisanju srbskih medijev je za volanom sedel njegov trinajstletni prijatelj, povozil pa ga je, potem ko je izgubil nadzor nad vozilom. In to medtem, ko je umrli snemal »divjo« vožnjo, da bi posnetek lahko objavila na omrežju tiktok. Zaradi mladosti trinajstletnik ne bo kazensko odgovarjal za povzročitev nesreče s smrtnim izidom.

Petnajstletni B. T. in njegov dve leti mlajši prijatelj sta se dva tedna pred začetkom šole hotela še malo zdivjati. Okoli enih v noči s prejšnjega ponedeljka na torek sta po neuradnih informacijah naletela na avto znamke golf 4 s ključem v ključavnici. Mlajši od fantov je sedel za volan, drugi pa se je postavil pred avto, da bi »avanturo« posnel in bi se z videom nato lahko pohvalila na družbenih omrežjih. Najstniška nagajivost ali prej nespametnost se je kmalu zatem končala tragično. Trinajstletnik je namreč izgubil nadzor nad vozilom, po nesreči stopil še na plin in povozil prijatelja. Ker se je telo zagozdilo pod avto, ga je s seboj vlekel še kakih deset metrov. Za avtom je ostala krvava sled.

Ni kazensko odgovoren

Najstnik je od hudih poškodb umrl na kraju nesreče, prijatelj pa se je verjetno na smrt prestrašil in podlegel paniki. »Pobegnil je s kraja nesreče, a so ga hitro našli in ga v spremstvu mame odpeljali na psihiatrični pregled,« se na vire iz preiskave sklicujejo v srbskem Blicu. Trinajstletnik naj bi bil še vedno v eni od zdravstvenih ustanov. Primer so prevzeli na višjem tožilstvu v Zrenjaninu, policija pa še preiskuje okoliščine nesreče. Pregledali naj bi posnetke bližnjih nadzornih kamer in tudi posnetek s telefona pokojnega fanta. Kot rečeno, najstnik za volanom še ni dopolnil 14 let, pri katerih oseba postane kazensko odgovorna za dejanje, zato ga sodno ne bodo mogli preganjati. So pa o nesreči obvestili center za socialno delo.

Petnajstletnika so že pokopali, od njega pa so se poslovili tudi na družbenih omrežjih. »O, bog, zakaj? Žalost sega do neba, kaj takega se ne bi smelo zgoditi. Naj ti bog da moč, da boš zdržala,« so fantovi mami sožalje izrekali prijatelji.

Priporočamo