Prebivalcem Ivančne Gorice so sirene policijskih avtomobilov v sredo okoli devetih dopoldne razkrile, da se je v stanovanjski hiši ob Ljubljanski cesti zgodila tragedija. »Najprej sem mislila, da se kaj dogaja v Livarju, nato pa sem izvedela, da so policisti pri sosedih,« nam je povedala domačinka. Izkazalo se je, da je na naslovu Ljubljanska cesta 50 28-letna U. H. umrla nasilne smrti, življenje pa naj bi ji vzel njen 46-letni partner K. K., ki je prav tako dlje časa živel na tem naslovu.

Da so v hiši našli truplo 28-letnice, na kateri so bile vidne poškodbe, so že v sredo potrdili tudi v ljubljanski policijski upravi. Pojasnili so, da so njenemu 46-letnemu partnerju odvzeli prostost, preiskavo pa so nadaljevali danes Po naših neuradnih informacijah 46-letnik s policisti po aretaciji ni želel sodelovati, tako da danes še ni bilo povsem jasno, na kakšen način je svoji partnerici vzel življenje. Danes popoldne prav tako še ni bilo jasno, ali bodo 46-letnika ovadili zaradi uboja, umora ali kakšnega drugega kaznivega dejanja, več podrobnosti bi utegnilo biti znanih že jutri. V sredo popoldne so kraj tragedije še preiskovali forenziki.

V ljubljanski policijski upravi so pojasnili, da so v preteklosti obravnavali tako žrtev kot tudi domnevnega morilca.

Policisti so v preteklosti obravnavali že oba

V ljubljanski policijski upravi so pojasnili, da so v preteklosti obravnavali tako žrtev kot tudi domnevnega morilca, tudi sosedje pokojnice in njenega krvnika so nam potrdili, da so na njunem domu pogosto opazili policiste. Obiske kriminalistov nam je potrdil tudi obrtnik, ki ima v pritličju iste hiše delavnico. Po njegovih besedah sta imela oba hude težave s prekomernim uživanjem alkohola.

Več domačinov, tudi vrstnic žrtve, ki so se z njo družile v mladosti, nam je opisalo žalostno zgodbo petčlanske družine 28-letnice, ki se je na glavo obrnila pred približno desetimi leti, ko ji je zaradi bolezni umrla mati. Oče je uteho iskal v alkoholu, že njega so pogosto obiskovali policisti, saj je v opitem stanju razbijal po stanovanju. Tri hčerke, med katerimi naj bi bila pokojna 28-letnica najmlajša, so se od očeta odselile, ko je ta pred približno dvema letoma odšel v dom za starejše, pa se je U. H. vrnila domov. Pridružil se ji je 46-letni partner.

Na facebooku zapisala, da je samska

Žrtvina vrstnica, ki živi v bližini, nam je pojasnila, da je 28-letnica pred kratkim na facebooku spremenila svoj status v »samska«, nihče (niti sorodniki, ki živijo v bližini) pa v resnici ni točno vedel, kaj se med žrtvijo in domnevnim morilcem dogaja. Službe nista imela, zadrževala sta se predvsem doma. Njune težave s prekomernim uživanjem alkohola in tudi drugih psihoaktivnih substanc naj bi bile v zadnjem času vse bolj očitne.

»Ko sem jo pred kratkim srečala v zdravstvenem domu, je bila povsem shujšana, videti pa je bila 20 let starejša. Pred kratkim sem jo srečala tudi v trgovini, med policami je delovala vsa izgubljena,« nam je povedala soseda in vrstnica 28-letne žrtve. Z domnevnim storilcem so imeli domačini še manj stikov in so ga še redkeje videvali. 

Priporočamo