Štiriindvajsetega septembra predlani so pod pečinami na obali Ovingdeana blizu Brightona v Angliji morali pomagati hudo poškodovanemu dečku. Padel je z višine 30 metrov. Na srečo je »pristal« na lesenih deščicah in produ, samo nekaj metrov od betonske poti.

Policistka Jemma Paterson je povedala, da ni mogla verjeti, da je preživel padec. »Res je bil hudo poškodovan. Kričal je od bolečin. Ti kriki me bodo spremljali do konca življenja,« je dejala.

Anthony Balding, ki se je takrat sprehajal po vrhu pečin, je navedbah BBC opazil razposajenega dečka, ki je hodil po travnatem nasipu. Sledil mu je moški, kasneje se je izkazalo, da gre za 54-letnega Anthonyja Stocksa.

»Potem sem nekaj zaslišal ... Videl sem dečka na drugi strani varnostne ograje, blizu roba pečine, druga postava pa je bila blizu njega. Videl sem tudi, da je nekaj padlo,« je izjavil Balding. Stocks je kasneje policiji mirno pojasnil, da je fant »tekel in je šel čez«, kar se jim je zdela čudna reakcija. Preiskava je na koncu pokazala, da ni padel sam, ampak da ga je Stocks porinil. In to zato, da ne bi prišlo na dan, da spolno zlorablja njegovo sestrico. Oba otroka sta po navedbah BBC mlajša od dvanajst let

Stocks je deklico skrivaj zlorabljal skoraj tri leta. Deček je videl kak poljub, držanje za roke in šepetanje na uho, a za hudo spolno zlorabo ni vedel, dokler mu ni povedala sestra.

Otrok ni nič posumil

Stocks je kot družinski znanec deklico skrivaj zlorabljal skoraj tri leta. Deček je občasno videl kak poljub, držanje za roke in šepetanje na uho, a za hujše oblike spolne zlorabe ni vedel, dokler mu ni povedala sestra. Obupani deklici je zagotovil, da bo to v prihodnje skušal preprečiti.

Stocks je to izvedel in deklici rekel, da se ga mora »znebiti, da se ne bo vmešaval«. Brata je opozorila, naj pazi, in ko je izvedela, da ga vabi na izlet, ni hotela, da gre. A brat ni nič posumil. Obljuba, da si bosta v Londonu ogledala stadion njegovega najljubšega kluba, je bila preveč vabljiva. Nič posebnega se mu ni zdel niti Stocksov predlog, da si bosta prej ogledala še neki lep razgled. Spomni se, da sta hodila po strmini in se potem ustavila na robu pečine pred zaščitno ograjo.

»Ne vem, kaj se je zgodilo potem. Ali mi je spodrsnilo ali me je potisnil, ne vem,« je pričal deček in dodal, da je bil takrat dobro razpoložen.

Stocks je poskus umora zanikal, češ da o tem ni nikoli razmišljal in da se je za ogled pečin odločil nenačrtovano. Deček naj bi bil po njegovih besedah razburjen zaradi nedavne ločitve staršev. Obtoženi se je zagovarjal, da ga je opozoril, naj ne prečka varnostne ograje. Deček se tega ne spominja.

Obtoženega so zaradi posilstva otroka, mlajšega od 13 let, siljenja otroka v »spolne dejavnosti« in poskusa umora obsodili na dosmrtno kazen. Za pogojni odpust bo lahko zaprosil po 19 letih in pol.

Sodnik Nigel Daily je izjavil, da je bil z deklico obseden in da je uničil življenje tako njej kot bratu. Je pa upošteval slabe intelektualne sposobnosti obtoženega, ki je obiskoval prilagojeno šolo. Zagovornik Martin Rutherford je potrdil, da se je zavedal napačnega ravnanja, vprašanje pa da je, ali je razumel »globino« in obseg le-tega. Toda sodnik je poudaril, da gre za nevarnega človeka, ki bi kaj takega lahko ponovil. 

Priporočamo