Pred nekaj tedni so v srbskem Somborju našli okostje mlajšega moškega, ki naj bi umrl nasilne smrti že pred petimi leti. Policija je aretirala tri osumljene, med katerimi je tudi 45-letna policistka Kristina K. Ta naj bi umor v sostorilstvu že priznala in tožilcu opisala, kaj se je zgodilo. Po pisanju srbskega Kurirja je moškega, šlo naj bi za slovenskega državljana z imenom Tomas, z njeno službeno pištolo leta 2019 ustrelil Kristinin takratni intimni partner Predrag B. iz Vrbasa. Nekaj mesecev kasneje je s svojim novim fantom truplo prestavila. Identiteto žrtve policija še preverja in potrjuje, pri čemer se je obrnila tudi na slovensko policijo. »Potrdimo lahko le, da sodelujemo s srbsko policijo in preverjamo morebitna ujemanja z našimi pogrešanimi osebami,« so za Dnevnik dejali na generalni policijski upravi (GPU).

Potrdimo lahko le, da sodelujemo s srbsko policijo in preverjamo morebitna ujemanja z našimi pogrešanimi osebami.

Drago Menegalija, generalna policijska uprava

Izsiljevanje, grožnje in premik trupla

Zgodba sega v leto 2019, ko naj bi Kristina K., zaposlena na upravi obmejne policije, svojega takratnega partnerja, 36-letnega Predraga B., odpeljala na zapuščeno kmetijo v okolici Somborja, ki leži ob meji s Hrvaško in Madžarsko. Šla naj bi po denar, ki mu ga je dolgoval Tomas. Ona naj bi ostala v avtu, Predrag pa ji je vzel službeno orožje, izstopil iz avta in začel razpravljati s slovenskim državljanom. Vnel se je prepir, potegnil je pištolo, ga ustrelil in ubil. Skupaj s Kristino sta truplo skrila, pištole pa ji ni hotel vrniti. Predrag naj bi ji začel groziti, a ne le njej, tudi njeni hčeri, obenem pa jo je izsiljeval za denar. Če mu ne bo plačala, ji ne bo vrnil pištole.

Čez nekaj mesecev je Kristina zadeve vzela v svoje roke. Junija 2020 je prijavila krajo službene pištole, potem pa s takratnim intimnim partnerjem, 37-letnim Daliborjem Š., truplo ubitega premaknila na drugo lokacijo, Monoštorski put v Somborju. »Kristina si je verjetno mislila, da je Predrag ne bo več mogel imeti v šahu, saj zaradi premika ne bo vedel, kje je truplo,« je za srbski Kurir komentiral neimenovani vir. A ga je policija 24. julija našla na njivi med dvema orehoma. Sodeč po pisanju srbskih medijev zahvaljujoč prav Daliborju, ki so ga aretirali zaradi nekega drugega kaznivega dejanja. Da bi si znižal kazen, je policiji povedal vse, kar je vedel o umoru oziroma o premiku trupla. Njega ne sumijo umora, temveč pomoči po tem kaznivem dejanju.

Posmrtne ostanke so zdaj poslali na inštitut za sodno medicino v Novi Sad na obdukcijo in analizo DNK. Po neuradnih informacijah srbskih medijev je Kristina K. na zaslišanju priznala, kar ji očitajo – zahrbten umor v sostorilstvu s Predragom. Grozi jima dosmrtna kazen. Druga dva osumljena za zdaj nista bila zaslišana, oba pa sta zaradi drugih kaznivih dejanj trenutno že v zaporu, kar je potrdil tudi srbski notranji minister Ivica Dačić. Za zapahi je tudi Kristina, saj so zanjo odredili pripor. 

Priporočamo