Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, je 43-letni državljan Bosne in Hercegovine iz Kranja utemeljeno osumljen, da je v ponedeljek nekaj pred 9. uro nasilno vstopil v stanovanje, ga pregledal, si prilastil denar, mobilni telefon, ročno uro, nakit in druge predmete. Ko je odprl vrata spalnice, je v njej zagledal lastnico, ki se je ob tem prebudila in stekla za njim. Da bi obdržal ukradene predmete, jo je udaril v obraz in zbežal. Poškodovano lastnico so nato z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Osumljenec je nadaljeval z vlamljanjem v stanovanja večstanovanjskih stavb. V drugem stanovanju je ukradel prenosni računalnik, dokumente, mobilni telefon in druge predmete, s čimer je lastnico oškodoval za okoli 5000 evrov, ob vlomu v tretje stanovanje je zagledal občana in odšel, v četrto stanovanje pa je poskušal vlomiti, a mu ni uspelo, so pojasnili na PU Kranj.

Policisti so z intenzivnim zbiranjem obvestil, opisom storilca, ki so ga podali občani, in pregledom okolice, 43-letnika izsledili okoli 11. ure istega dne. V torek so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Večino ukradenih predmetov so vrnili oškodovancem. Policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil o morebitnih drugih kaznivih dejanjih, ki bi jih 43-letnik lahko storil, so še pojasnili na kranjski policijski upravi.

Dodali so, da je za kaznivo dejanje roparske tatvine po kazenskem zakoniku predvidena zaporna kazen od enega do deset let, za kaznivo dejanje velike tatvine pa zaporna kazen do pet let.

Priporočamo