Nekdanjega ljubljanskega sodnika Zvjezdana Radonjića so na celjskem sodišču danes obsodili na 9000 evrov denarne kazni zaradi obrekovanja in razžalitve.

Tožilstvo mu je očitalo štiri kazniva dejanja na škodo sodnice Andreje Sedej Grčar in tožilke Blanke Žgajnar, saj je Radonjić v odmevni razglasitvi sodbe Milku Noviču trdil, da je bil ves čas sojenja deležen pritiskov s strani »neke« sodnice, ki je, v navezavi s tožilko, hodila k njemu. Tožilka in sodnica sta slednje odločno zanikali.

Zvjezdan Radonjić, prisilna privedba, sodišče Celje

Obtoženi Radonjić je sodno dvorano in sodišče vmes zapustil, zato so ga policisti morali še enkrat poiskati in privesti na sodišče. Foto: Mojca Marot

Ker so imeli v preteklosti na sojenju kar nekaj težav s prisotnostjo obtoženega Radonjića, je sodnica za danes odredila prisilno privedbo, tako da sta Radonjića na sodišče pripeljala policista. Kot je v uredništvo javila naša poročevalka, je Radonjić čez čas sodno dvorano in sodišče zapustil, tako da so ga morali policisti ponovno iskati in še enkrat privesti v sodno dvorano.

Priporočamo