Na območju koprske Bonifike je bilo v petek okoli 20. ure slišati več pokov petard, policijo pa so občani obvestili o divjanju mladostnikov s skuterji. Policisti so ukrepali in se pogovorili s petimi mladoletniki, nato pa izsledili še 18-letnika s skuterjem, ki so mu zasegli 39 pirotehničnih izdelkov, petard double pirat, katerih glavni učinek je pok. Sprožili so prekrškovni postopek.

Tudi v soboto zvečer, bilo je okoli 21.30, so na Bonifiki zaznali pokanje. Izsledili so 15-letnika, ki so mu zasegli devet petard. Zoper njega so spisali obdolžilni predlog za sodišče, obvestili pa tudi starše. Zoper mladostnika, ki je odvrgel petardo v smetnjak za papir in tako povzročil požar, ki so ga policisti sami pogasili z gasilnim aparatom, pa bodo vložili ovadbo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Izvedli so tudi postopek ugotavljanja identitete še štirih oseb, z zbiranjem informacij pa nadaljujejo.

Policisti apelirajo na mlade in njihove starše, da vožnja s predelanimi skuterji povečuje tveganje za prometno nesrečo s hudimi posledicami. Predelani skuterji namreč pri višjih hitrostih niso več ustrezno stabilni in zavorno učinkoviti. Vožnja brez zaščitne opreme in izvajanje nevarnih manevrov pa ne ogroža ne le voznike, ampak tudi druge udeležence v prometu.

Prav tako ima lahko hude in dolgotrajne posledice nepravilna uporaba močnejših pirotehničnih sredstev. Močne petarde povzročajo hude poškodbe in strah med ljudmi, nenadzorovana uporaba pa tudi požare. 

 

 

 

 

 

Priporočamo