Strelskega incidenta, ki se je v noči na soboto zgodil pred nočnim klubom Akoya v Mariboru, policija ne bo obravnavala kot poskusa uboja, saj so varnostne kamere pokazale, da 35-letni Mariborčan pištole ni usmeril v človeka. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da jo je uporabil stari znanec policije Darijan A., ki je prizorišče zapustil še pred prihodom policijskih patrulj, kasneje pa je le prišel k pameti in se odločil, da bo bolje, če pokliče svojega odvetnika Simona Dolinška in se preda.

Strel usmeril pod mizo na terasi lokala

Ko sta prišla na policijsko postajo, so policisti Darijanu A. odvzeli prostost in mu odredili pridržanje. Preveriti je bilo namreč treba, ali so točne informacije, da je s pištolo stregel po življenju Elmirju D., v mestu ob Dravi znanemu pod vzdevkom Rizo. Preiskovalci so pregledali posnetke varnostnih kamer in izkazalo se je, da zgodba o poskusu uboja ali celo umora ne drži, saj osumljeni pištole ni usmeril v Riza ali koga drugega na prizorišču, pač pa pod mizo in ustrelil v prazno. Seveda je tudi to kaznivo, zato ga bržkone čaka kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti, vendar bo Mariborčan sojenje počakal na prostosti. Ko so potekli razlogi za policijsko pridržanje, so ga izpustili. Včeraj smo ga poskušali priklicati na telefon, a je bila njegova številka nedosegljiva, tudi odvetnik Dolinšek se v soboto na naše klice ni odzival, v nedeljo pa jih je blokiral.

Darijan A. in Elmir D. se dobro poznata. V kaj sta se zapletla v noči na soboto, da so 35-letniku popustili živci, bo pokazala preiskava. Vsekakor bo moral odgovarjati tudi zaradi posesti in nošenja pištole, saj orožne listine za to zagotovo nima. Če bi jo imel, bi bil to glede na njegovo kazensko in prekrškovno evidenco čudež. Kot rečeno, je Darijan A. stari znanec policije. Na zatožni klopi je sedel že večkrat, v mlajših letih je bil med drugim priprt tudi zaradi droge, čeprav jo je na koncu odnesel zgolj s pogojno kaznijo. V drugem postopku nekaj let kasneje je bil očitkov v povezavi z drogo oproščen, kazen štirih let zapora pa je moral že pred štirinajstimi leti odsedeti zaradi izsiljevanja okulista na Primorskem.

Po naših informacijah je Darijan A. v noči na soboto prišel v Akoyo z namenom, da Elmirja D. opozori, naj preneha z grožnjami in poskusi ustrahovanja njegovih sorodnikov.

Po zglajenem sporu je strelca premikastil

In zdaj nazaj k dogajanju pred Akoyo. Iz vrst blizu preiskovalcev smo izvedeli, da Darijan A. morda ne bo edini, ki bo moral odgovarjati zaradi sobotnega incidenta. Če bo Elmirja D. ovadil zaradi udarcev, ki mu jih je ta prizadejal po streljanju, bi utegnil na zatožni klopi pristati tudi on. Kaj se je dogajalo? Po naših informacijah je Darijan A. v noči na soboto prišel v Akoyo z namenom, da Elmirja D. opozori, naj preneha z grožnjami in poskusi ustrahovanja njegovih sorodnikov.

Da bi ga sogovornik vzel resno, je Mariborčan izvlekel pištolo, jo usmeril pod mizo in sprožil. Kdo je streljanje prijavil policiji, nismo izvedeli, zanesljivi viri pa pravijo, da sta se vpletena v incident umaknila s terase lokala in skupaj odšla do avtomobila Darijana A. Na parkirišču sta kasneje spor zgladila in se menda celo objela, češ da bosta odslej prijatelja, a Elmir D. je očitno vse to počel s figo v žepu. Takoj ko mu je Darijan A. obrnil hrbet, ga je presenetil z več udarci in ga premikastil, čemur se naši viri, ki vpletena dobro poznajo, ne le čudijo, pač pa tudi smejejo. Vsaj po fizični konstituciji namreč Darijan A. deluje veliko močnejši od Elmirja D., zato sumijo, da se pred udarci ni zmogel ubraniti zato, ker je bil pijan kot čep. Morda je kaj resnice v tem, a refleks pred policijo pri Darijanu A., četudi je to noč preveč popil, ni povsem zatajil. Še preden so policijske patrulje prispele na kraj, je namreč pobegnil s prizorišča, nato pa o svoji napaki obvestil odvetnika in se šele v njegovi prisotnosti predal policistom ter jim izročil pištolo. 

Priporočamo