Pulil vrtnine, lomil klimo

Slovenci smo znani po medsosedskih sporih. Pa naj bo zaradi lepše trave ali bolj obilne krave. Ali pa nečesa čisto tretjega. Novogoriški policisti so pred kratkim obravnavali primer, v katerem je 35-letnik zvečer šel do sosede in začel razgrajati. Na njivi je izruval vse vrtnine, podrl je ograjo in razbil dva glinena cvetlična lončka. Gospo je prestrašil in ji naredil za več sto evrov škode. Zakaj se je tako znesel nad zelenjavo, ni znano. Očitno pa slabi odnosi niso rezervirani samo za slovenske duše. Šibeniški policisti so namreč mirili nevarno situacijo, v kateri je 67-letni moški šel do soseda ter se s sekiro in z dletom znesel nad njegovo klimo. Kaj mu je naprava storila žalega (ali pa vsaj sosed), ni znano, se je pa oboroženi mož znašel v priporu.

A bo veselica?

Nasilna pa je bila tudi četverica, ki je v Brežicah z nekega vrta kradla paradižnik. Na srečo (ali žalost) jih je pri tem zalotil lastnik. Ko jih je skušal pregnati, so ga večkrat udarili in pobegnili. Ali so paradižnik vzeli s seboj, policija ni sporočila. O tatvini sadja in poljščin so poročali tudi na območju Škocjana, z njive pri Dolenjskih Lakovnicah pa so izkopali in odnesli okoli 200 kilogramov krompirja. Policisti so odkrili osumljenca, krompir zasegli in ga vrnili lastniku. Zmikavti v Posavju pa so si poleg zelenjave zaželeli še nekaj bolj »konkretnega« - en večer so iz hleva odnesli sedem kokoši in petelina, drug dan pa so v bližini izginile še tri putke in en petelin. To bo mesa in jajc! Čisto možno pa, da so se vsi skupaj pripravljali na veselico. Na Celjskem je namreč v eno noči z dveh lokacij izginilo skupno 41 gasilskih miz s klopmi.

Podnevi pridige, ponoči mamila

Župnik v Avstriji je za dušni mir svojih faranov skrbel na več kot en način. Če so se lahko po eni strani sprostili in pomirili ob njegovih nagovorih s prižnice, jim je po drugi strani delil tudi prav posebna »pomirjevala«. Droge, ki jih je proizvajal kar v domačem laboratoriju v župnišču. 29-letnik s Poljske in njegov leto dni starejši kolega sta se vrgla v proizvodnjo in prodajo metamfetaminov, kar je privedlo do duhovnikove aretacije. Prijavil naj bi ga eden od vernikov, ki naj bi ga župnik opeharil. Postranska dejavnost ga je stala službe in svobode. Duhovniški poklic je v Avstriji sicer povsem dostojno plačan, najnižje plače (brez dodatkov) se gibajo okoli 2700 evrov, s čimer pa jim običajno ni treba plačevati nastanitve. Mimogrede, februarja letos so v ameriškem Connecticutu prav tako zaradi metamfetaminov aretirali 63-letnega metodističnega pastorja. Ta droge ni prodajal, temveč izmenjeval za sodelovanje pri spolnih igricah.

Ujet na školjki

Na kraj pameti ni padlo moškemu v nemškem Mannheimu, da se bo njegova večerja v restavraciji sprevrgla v pravo reševalno akcijo. 47-letnik je namreč tik pred zaprtjem šel na stranišče, ker se je tam dokaj dolgo zadržal, je osebje pozabilo nanj, toaletnih prostorov pa tudi niso pregledali. Restavracijo so zaprli, moškega pa vanjo zaklenili. Sedeč na školjki je tuhtal, kako naj se reši iz nezavidljive situacije, a je na koncu pretehtal razum in je poklical policijo. Presenetljivo ti niso poklicali lastnikov, da bi odklenili vrata, ampak so ga rešili skozi okno. Policija se je ob nenavadni intervenciji pošalila, da moški ob morebitnem dolgotrajnejšem ujetju vsaj ne bi bil lačen in žejen.

Čik skozi okno

Le dneve zatem, ko so hrvaški gasilci zaradi izčrpanosti po dolgotrajnem gašenju številnih požarov spali kar sredi cest, je 45-letni državljan BiH pokazal, kako »zelo« mar mu je za to. Neotesanec je namreč med vožnjo skozi okno metal ogorke, eno prižgano cigareto pa je v obcestno rastlinje zalučal celo še pred policisti, ki so ga ustavili. Izkazalo se je, da je bil moški konkretno pijan, zato so ga pospremili v prav posebno počitniško namestitev, v kateri je ostal do streznitve. Naslednji dan je na dubrovniškem sodišču prejel 1450 evrov kazni. Lahko pa samo upamo, da se je ob tem naučil še kake pomembnejše lekcije.

 

 

Priporočamo