Z roko na mopedu

Preveč filmov je verjetno gledal moški, ki se je v Slovenski Bistrici zapletel v prometno nesrečo. Sam se je namreč peljal s kolesom, a ga je očitno motilo, da gre prepočasi. Znašel se je tako, da se je z roko prijel za zadnji del mopeda, ki ga je vozil prijatelj. A kaj, ko ni bil spreten kot Marty McFly na rolki v filmu Nazaj v prihodnost (ta je pred nepridipravi bežal tako, da se je z roko prijel za poltovornjak) in je, ko je izpustil moped, padel po cesti. Ker ni nosil čelade, si je hudo poškodoval glavo, pristal pa je v bolnišnici. Ko se je vrnil domov, ga je tam čakala kazen, kolega na mopedu pa kazenska ovadba.

Ženska na havbi

Še bolj nenavaden incident se je prejšnji teden odvil blizu hrvaške Koprivnice, ko je 39-letni moški z avtom načrtno trčil v nekaj let mlajšo Irenko, ki je hodila po pločniku. Nekako se ji je uspelo prijeti za stransko ogledalo avta in se splaziti na havbo, za katero se je močno prijela. (Še en filmski prizor. Se še spomnite Policijske akademija 1, v kateri je gospa Fackler na tak način možu skušala preprečiti odhod med policiste?) Moški avta ni ustavil, še več – z žensko na havbi se je vozil še dober kilometer, divje dogajanje pa celo snemal s telefonom. (Očitno ni razmišljal, da ga bo ta dokaz kasneje lahko pokopal.) Ustavil je na parkirišču blizu policijske postaje, tam pa pretepel še žrtvinega sina, ki ji je priskočil na pomoč. Mama in sin sta pristala v bolnici, voznik pa v priporu. Ne boste verjeli, vse skupaj je počel čisto trezen! Drugače je sicer bilo lani, ko je isti voznik na smrt pijan s svojim BMW-jem povzročil nesrečo, v kateri je ubil Irenkinega moža. Ja, moža ženske, ki jo pred dnevi vozil na havbi. »Ne vem, kaj smo mu storili. Ko sem skozi steklo videla, kdo je za volanom, sem ohromela. A sem se zbrala in se močno držala,« je strašljivo izkušnjo opisala gospa.

Zaspal blizu kraja »zločina«

Zanimivo in dokaj neobičajno prometno nesrečo in njene posledice so obravnavali krški policisti, ki so sredi dne dobili obvestilo o poškodovanih stopnicah neke hiše. Ozadje zgodbe so šli nemudoma raziskovat in kaj kmalu našli osumljenca. 73-letni moški je namreč z avtom zapeljal v stopnice, potem pa zapustil kraj nesreče. Očitno ga je dejanje tako izmučilo, da je v bližini parkiral avto in v njem zadremal. V spanec ga sicer ni zazibala slaba vest, temveč tudi pijača. Alkotest je pokazal, da je imel okoli poldneva v krvi 1,3 promila alkohola. Vzeli so mu vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kako je prišel domov (ali v naslednjo gostilno), policisti niso sporočili.

Skrivalnice pod posteljo

Le kdo med nami se v otroštvu ni igral skrivalnic? Pa tudi kasneje, ko smo v svet vznemirljive igre popeljali otroke. Kako že gre? Nekdo miži in šteje do deset, zakriči - Pred mano, za mano, kdor ni skrit, naj se gre solit! – in se požene v iskanje skritih. Ti pa ga morajo prehiteti in se »pofočkati«. Hrvaška tatova igre nista uspešno končala, saj so ju policisti našli preden se jima je uspelo izmuzniti. Odzvali so se na klic o vlomu v nenaseljeno hišo blizu Splita, ko so prišli tja, pa so ju začeli iskati. Kljub velikim naporom in dokaj dobro izbranem skrivalušču – čeprav res stereotipnem – so 39 in 40 let starša moška odkrili pod posteljo. S plenom vred so ju odpeljali s seboj, sodnik pa ju je poslal v pripor. Prepričani smo, da bosta tudi tam imela dovolj prostora in temačnih kotičkov za nadaljevanje igre.

Urok, da te kap

Ženska iz BiH je na facebooku naletela na oglas Hodže Murata, strokovnjaka za izničenje urokov in črne magije. Potožila mu je, da se je razšla s partnerjem, zdaj pa jo je strah, da ima že drugo. Hodža ji je dal več nasvetov in ji zabičal, da jih mora upoštevati, saj se ji bodo v nasprotnem primeru zgodile slabe stvari. Strašil jo je z nespečnostjo in zaprtostjo, nezmožnost odvajanja blata pa naj bi grozila tudi njeni družini. Na neki točki ji je povedal, da se za njenega bivšega partnerja res zanima še drugo dekle, ki da ju je uročila in tako spravila narazen. Za izničenje tega je potreboval ves denar, do katerega se lahko dokoplje, kar je bilo 17 tisoč evrov, ki mu jih je v kuverti odnesla na dogovorjeno točko. V kratkem naj bi vsega dobila nazaj, a kaj, ko se ji prevarant ni več javljal. Po prijavi na policijo so ugotovili, da jo je nasamaril 29-letni brezposelni natakar, oče štirih otrok s petim na poti.

Priporočamo