113, telefon so mi vzeli!

Brežiški policisti so bliskovito priskočili na pomoč štirinajstletnemu dekletu s Poljske, do katere naj bi bila starša nasilna. Prijavila ju je, da jo maltretirata, sta do nje psihično nasilna in kar je še najhuje – zaplenila sta ji telefon. Kaj se pa to pravi? Ta je za današnjo mladino nujen kot hrana, voda, kisik! Najstnica je policistom zaupala še, da je zaradi tega pod hudim stresom pa tudi prestrašena. (Jo je bilo strah, da bi na TikToku zamudila kak video?) Policisti so se najprej pogovorili z njo, potem še z mamo in očetom. Ugotovili so, da je šlo za vzgojni ukrep. Dekle je namreč na telefonu preživelo veliko preveč časa, zato sta ji aparat vzela. Ona pa – meni nič, tebi nič – o vsem tem obvestila policijo. Ali je to storila prek predpotopnega stacionarnega telefona, ni znano, vprašanje pa je, ali bi z njim sploh znala klicati. Dekletu klic na pomoč ni kaj veliko pomagal, je pa sama dobila lekcijo. Policisti so ji razložili, da je vzgoja ena pomembnejših vlog staršev ter da v primeru odvzema telefona ne gre za kaznivo dejanje, prekršek ali zlorabo. Pa čeprav se njej morda zdi tako.

Samo hecala se je …

Še veliko hujši klic oziroma sporočilo pa so prejeli reševalci na vzhodu Hrvaške, kjer je 50-letna ženska na nujno številko za pomoč poslala sporočilo: »Želim se ubiti, a ne vem, kako.« Nastala je panika. Uslužbenec operativnega centra jo je šestkrat klical, ona pa je klic ali prekinila ali pa ga ni sprejela. O nujnem primeru so obvestili lokalno policijo, ti pa so gospo našli doma. Pijano. »Joj, no, samo šalila sem se. Ne bom se ubila.« Zaradi zlorabe številke nujne pomoči je bila obsojena na pet mesecev pogojne zaporne kazni in denarno kazen. Gospa je v svoj zagovor razložila, da je bila takrat pijana in jezna, da sicer spoštuje policijo in vse institucije, a da nje ne spoštuje nihče. Pravi, da se je pivo hitro prime (tudi že »samo« en liter), saj ne je veliko … Poudarila je, da česa takega v treznem stanju ni storila še nikoli. Pohvaljena.

Enkrat ni nobenkrat …

Nič kaj manj neodgovorni pa so bili vozniki, ki so opiti sedli za volan, o katerih sicer res poročamo skoraj vsak teden. V zadnjih dneh se je kar nekaj takih neotesancev znašlo v objemu policije, mi pa izpostavljamo dva bolj izstopajoča primera. Mladenič je v soboto že nekaj pred poldnevom v Gorenjem Polju ob cesti zbil najstnico, peljal naprej, a se je na kraj moral vrniti, ker so ga k temu prisilile priče. (Brez njih bi se verjetno peljal dalje.) Verjetno tudi zato, ker je imel v krvi 2 promili alkohola! Avto so mu zasegli, odgovarjati bo moral zaradi nevarne vožnje. Še hujši incident pa se je odvil na gasilci veselici v Rošnji, kjer je – tako je vsaj razvidno s posnetka – po besednem prepiru in fizičnem obračunu več oseb nekdo z avtom večkrat nalašč trčil v žensko, medtem ko je nekaj drugih skušalo vozilo ustaviti kar z rokami. Poškodovano gospo so peljali v bolnico, policisti pa so ugotovili, da je bil moški za volanom opit.

Hop, Cefizelj, pa te imamo!

Dolge mesece je lokalna policija v ameriškem Memphisu (Elvisovem mestu) zaradi suma umora iskala dvajsetletnega Dearia. Aprila letos naj bi v družbi dveh pajdašev z njegovo pištolo do smrti ustrelili nekega moškega. Dva so prijeli takoj, Deario jim je pobegnil. Pred dnevi pa je policija obkolila hišo, v kateri naj bi se skrival. Sprva je kazalo, da so imeli napačne informacije in se jim bo spet izmuznil, a se jim je nasmehnila sreča. Deario se je namreč skril na podstrešje, a so jim šla na roko nekakovostna tla. Kot v kakšni komediji jim je namreč skozi strop v kuhinji padel v naročje oziroma pod noge. Hop, Cefizelj, pa te imamo, so si verjetno mislili policisti, a nanj malo bolje pazili kot kolegi iz Butal.

Z blagajno na skiro

Bolj ali manj policistom v objem pa je pred dnevi padel tudi moški na Bledu. Ko so se lepote ene najbolj turističnih točk pri nas še skrivale v temačnosti noči, je policija okoli štirih zjutraj ustavila pojavo na skiroju. Moški jim je bil sumljiv, ker je s seboj prevažal prenosno blagajno in vlomilsko orodje. Po nekaj telefonskih klicih je postalo jasno, da je blagajno le nekaj ur prej ukradel med vlomom v leseno brunarico …

 

 

 

 

Priporočamo