Še vedno ni jasno, kdaj se bo začelo ponovljeno sojenje 23-letnemu Marjanu Grmu, njegovemu 22-letnemu bratu Mihaelu, 26-letnemu Marku Belclu in 27-letnemu Marjanu Brajdiču zaradi tragične smrti 77-letnega Stanislava Knafla v gozdu pri Zgornjih Duplicah sredi marca 2021. Konec predlanskega leta so bili Kočevci obsojeni na nekaj več kot devet let zapora, ker naj bi Knafla tako hudo pretepli, da je umrl. Nato je višje sodišče sodbo razveljavilo, četverica pa še vedno čaka na novo sojenje. Medtem je sodnica Eva Senica Visočnik v petek končala predobravnavni narok za še en primer nasilništva, v katerega naj bi bila vpletena mlada brata Grm in Marko Belcl; samo nekaj dni po Knaflovi smrti naj bi skupaj s sokrajani – 40-letno Tadejo Grm, 53-letno Marjano Belcl in 52-letnim Mihaelom Grmom st. – v Koprivniku pri Kočevju pretepli Radojko Hudorovič in njenega partnerja Milana Grma. Vsi so krivdo po obtožnici zanikali, v petek Belclova, Grmova in Mihael Grm st., ostali pa že prej. Čaka jih torej sojenje, kdaj se bo začelo, še ni določeno.

V obtožnici piše, da je šesterica 26. marca 2021 vstopila v hišo v Koprivniku, kjer je Tadeja Grm v kuhinji Radojko Hudorovič z lesenim stolom udarila po glavi, da se je zgrudila. Na tleh so jo potem ostali brcali, Marjana Belcl pa jo je tudi z roko večkrat udarila po hrbtu. Da ji partner ne bi mogel pomagati, so ga zadržali in tudi po njem so začeli padati udarci. Zdravnik je ugotovil, da je Hudorovičeva dobila udarnino na glavi, rano nad levim očesom, udarec po rami, zaradi udarca s stolom pa tudi pretres možganov. Vsem šestim tožilstvo očita nasilništvo, Tadeji Grm pa tudi povzročitev hude poškodbe. Na vprašanje sodnice, ali bosta vložila premoženjskopravni zahtevek, torej zahtevo za odškodnino v kazenskem postopku, sta oškodovanca že odgovorila, da ne.

Mihael Grm st. Foto: Tomaž Skale

Mihael Grm st. Foto: Tomaž Skale

Ne ve se, zakaj

Doslej so se vsi zagovarjali z molkom, le Marjan Grm je izjavil, da ni kriv in da bodo priče že potrdile, da je bil v tistem času z njimi. Poudaril je, da ne z Radojko ne z Milanom nima nobenih težav, o incidentu pa ne ve ničesar. Oškodovanca sta v predhodnem kazenskem postopku opisala, kako so prišli »tisti iz Marofa« in ju začeli pretepati. Hudorovičeva je izjavila, da jo je Tadeja Grm s stolom spravila na tla, kjer so jo ostali začeli brcati v glavo, nakar je izgubila zavest. Po njenih besedah je bil ob prihodu nezaželenih obiskovalcev njen partner pri vratih v sobo in »njegovi nečaki so ga stolkli tako, da je bil ves plav«, tako da jo je bilo strah, da ga bodo ubili. Rekla je tudi, da ji je Tadeja polomila telefon, da je policijo in reševalce klicala soseda in da ne ve, zakaj so ju napadli.

Milan Grm je potrdil, da je partnerici hotel pomagati in da se je počutil nemočnega, ker tega ni mogel. Ko so odšli, je bil ves prestrašen, ko je videl, da je Radojka vstala in se opotekala. Bila je krvava po glavi in licih. Da bi bila z napadalci v kakem sporu, je tudi on zanikal. Kaj jih je pripeljalo v njuno hišo in kaj natančno se je dogajalo, bodo tako poskušali razčistiti na glavni obravnavi.

Tadeja Grm Foto: Tomaž Skale

Tadeja Grm Foto: Tomaž Skale

Priporočamo