Na cesti med Ostružnico in Umko proti Beogradu se je danes nekaj pred osmo uro zjutraj pripetila huda nesreča, v kateri sta trčila tovornjak in avtobus. Ena oseba je umrla, še osemnajst jih je poškodovanih, od tega pet huje. Po poročanju lokalnih medijev je bilo trčenje tako silovito, da je prikolica tovornjaka prepolovila avtobus. Po poročanju srbskih medijev je policija aretirala šoferja avtobusa. 

Tovornjaka ni videl

Voznik avtobusa je za srbsko Republiko dejal, da je tovornjak opazil šele, ko je bilo že prepozno: »Kar naenkrat se je pojavil pred mano. V tistem trenutku nisem mogel odreagirati. Ne vem, kaj se je zgodilo, kar naenkrat je stal sredi ceste … «

Za medije je spregovoril tudi voznik tovornjaka. Opisal je, da se je avtobus vanj zaletel od zadaj. »Bilo je grozno. Gledal sem ga in čakal, ali bo trčil vame ali ne. Ne vem, kako me je lahko spregledal,« je vidno vznemirjen povedal za Republiko, nato pa šel pomagat poškodovanim.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Grozljive so tudi fotografije s kraja nesreče. Z njih je razvidno, da se je prikolica tovornjaka zarila v avtobus in med potnike ter ga prepolovila. Zaradi silnega trčenja je avtobus povsem uničen.

Priporočamo