Payne naj bi bil v argentinski prestolnici zaradi koncerta nekdanjega kolega iz skupine Nialla Horana, ki se je odvil pred dvema tednoma, poroča britanski BBC.

Še pol ure pred smrtjo je Payne na omrežju Snapchat objavil video. Na njem je s svojim dekletom Kate Cassidy, v kratkem posnetku pa pripoveduje o lepem dnevu v Argentini. 

 

Reševalce naj bi na pomoč v elitno sosesko Palermo poklical moški, za katerega sumijo, da je bil pod vplivom drog in alkohola. Zaposleni in gostje hotela so povedali, da so najprej zaslišali glasen pok, nato pa so naleteli na zvezdnikovo njegovo truplo.

Pred dobrim letom je britanskim medijem priznal, da se že več let spopada s hudo odvisnostjo od drog in alkohola. Odločil naj bi se tudi za 100-dnevno abstinenco.

Številni oboževalci so se medtem že zbrali pred hotelom v Buenos Airesu in žalujejo za preminulim pevcem. Jokali so in se objemali, prižigali sveče in tiho prepevali pesmi skupine One Direction.

Fans light candles outside the hotel where former One Direction singer Liam Payne was found dead after he fell from a balcony in Buenos Aires, Argentina, Wednesday, Oct. 16, 2024. (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Oboževalci prižigajo sveče pred hotelom. Foto: AP

Odzvali so se tudi številni glasbeniki. Pevec Olly Murs je zapisal, da je ob novici ostal brez besed. »Vedno sva se nasmejala, ko sva se srečala. Z Liamom sva si delila podobne strasti in sanje,« je povedal. Mati njegovega nekdanjega kolega Harryja Stylesa je objavila fotografijo zlomljenega srca in ob tem zapisala »Bil je samo fant.«

Žalost ob smrti Liama Paynea so izrazili številni kolegi iz sveta glasbe, pa tudi organizacije, kot so Spotify, MTV in Brit Awards.

Police restrain fans gathering outside the hotel where former One Direction singer Liam Payne was found dead after he fell from a balcony in Buenos Aires, Argentina, Wednesday, Oct. 16, 2024. (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Posredovati je morala tudi policija. Foto: AP

Zaznamoval otroštva številnih

Številni oboževalci so v objavah spomnili, da je bil Liam kot član One Direction pomemben del njihovega otroštva. »Pesmi skupine One Direction so bile in še vedno so moj način za pobeg v otroško nostalgijo. Njegova smrt je zame nepredstavljiva. Počutim se, kot da je umrl del mojega otroštva,« je zapisal oboževalec Sai. »Želim si, da mi nekdo pove, da to ni res. Žal mi je, da si živel takšno življenje,« je njegov zapis dopolnila oboževalka Rebecca.

A firefighter ambulance transports the body of Liam Payne, former One Direction member, who was found dead in a hotel in Buenos Aires, Argentina, October 16, 2024. REUTERS/Agustin Marcarian   TPX IMAGES OF THE DAY

Pred hotelom, kjer se je zgodila nesreča, se je zbrala množica oboževalcev. Foto: Reuters

Z One Direction podiral rekorde

Payne je leta 2008 prvič stopil na oder pevskega tekmovanja The X Factor. Takrat ga je njegov bodoči mentor Simon Cowell zavrnil, a Payne ni obupal in se je ponovno vrnil leta 2010. Tokrat je sodnike popolnoma navdušil in dobil priložnost za združitev v skupino s Harryjem Stylesom, Zaynom Malikom, Naillom Horanom in Louisom Tomlinsonom. S tem je nastala skupina One Direction, ki je takoj začela podirati glasbene rekorde.

Štirikrat so se znašli na vrhu Billboardove lestvice in med letoma 2011 in 2015 izdali pet albumov. Skupina je imela z leti vedno več težav, dobro leto pred dokončnim razhodom pa jih je zapustil pevec Zayn Malik. Vsi člani so opozarjali na neprijetne razmere in pritiske agentov. Mučila jih je tudi izjemna slava in odzivi številnih oboževalk, ki so jih spremljale na vsakem koraku. Leta 2016 so se odločili za samostojne poti.

Po razpadu skupine je Payne začel zvezo s pevko v britanski glasbeni skupini Girls Aloud Cheryl Tweedy, s katero ima 7-letnega sina Beara. Po razhodu s pevko je še intenzivneje začel delati na samostojni karieri in posnel single Strip that down, ki je na britanski lestvici zasedel tretje mesto. Pred petimi leti je izdal svoj prvi samostojni album LP1, ki vsebuje hita Familiar in Strack it up.

Svojo pot je ves čas delil z oboževalci. Leta 2023 je objavil video z naslovom »Nazaj sem«, kjer je zaupal svojo izkušnjo o 100-dnevnem odvajanju na kliniki za odvajanje. Takrat je povedal, da je postal oseba, ki je ni več prepoznal. Pojasnil je, da je njegova odvisnost močno zaznamovala odnos s sinom Bearom in nekdanjimi partnerkami. Udeležiti bi se moral novega Netflixovega šova Building a band, kjer bi imel vlogo sodnika. Za zdaj usoda šova še ni znana. 

Priporočamo