Policijo je o dogodku obvestila mati otroka, ki je prijavila, da poskuša nekdanji partner njunega skupnega otroka odpeljati v času, ko nima sodno določenih stikov z otrokom.

»Občanka je poskušala bivšemu partnerju preprečiti, da bi otroka odpeljal, pri čemer jo je lažje poškodoval. Prav tako sta bila v dogodku lažje poškodovana dva zaposlena na osnovni šoli, ki sta prav tako poskušala preprečiti, da bi osumljeni odpeljal otroka. Lažje poškodovan je bil tudi otrok,« so pojasnili na celjski policijski upravi.

Očetu otroka ni uspelo odpeljati, saj se mu je močno upiral. Po poročanju Planet TV je po otroka nazadnje prišla babica in ga odpeljala.

Izrekli prepoved približevanja

»V omenjenem primeru nadaljujemo zbiranje obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lažje telesne poškodbe in zanemarjanje mladoletne osebe. Osumljenemu smo izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja bivši partnerki in otroku. O zadevi smo obvestili pristojni center za socialno delo,« pravijo na policiji. Osumljenega 49-letnika so v preteklosti že obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj z elementi nasilja in kršitev javnega reda in miru. 

Da so bili v ponedeljek priča nasilnemu izbruhu enega od staršev učencev, je za Planet TV potrdila tudi ravnateljica šole Nevenka Brdnik. »Obžalujemo dejstvo, da so bili temu priča tudi učenci, ki so čakali na odvoze šolskih avtobusov,« je dejala. Vrata šole so iz varnostnih razlogov zaklenili, v prihodnje naj bi ob pomoči občine zagotovili tudi varnostnika.

Priporočamo