»Zaradi zahtevnosti terena, težjih poškodb in mejnega območja, so bili aktivirani avstrijski in slovenski reševalci ter več posadk helikopterjev, ki so izvedle reševanje. Avstrijski helikopter je opravil dva dviga za težje poškodovana policista in ju odložil pri Domu na Zelenici, slovenski policijski helikopter pa enega. Dva težje poškodovana policista sta bila iz Zelenice nato prepeljana v zdravstveno ustanovo. Okoliščine ne kažejo, da bi bila življenjsko ogrožena. Tretjega (lažje) poškodovanega policista so v dolino prepeljali tržiški gorski reševalci,« so sporočili z generalne policijske uprave, kasneje pa so sporočili, da so jo vsi trije policisti odnesli z lažjimi poškodbami.

reševanje ponesrečenih reševalcev

Policisti naj bi se urili v prečkanju grebena, do nesreče pa je prišlo na zadnjih 20 metrih tik pod vrhom, kjer je skalna grapa. Skala oziroma njeni okruški so zadeli policiste. Foto: Policija

Policisti naj bi se urili v prečkanju grebena, do nesreče pa je prišlo na zadnjih 20 metrih tik pod vrhom, kjer je skalna grapa. Skala oziroma njeni okruški so zadeli policiste. 

Na policiji so pojasnili, da bodo nesrečo obravnavali »na enak način, kot policija obravnava tudi ostale tovrstne dogodke«. Zato so aktivirali policiste gorske policijske enote iz druge policijske uprave, ki bodo opravili ogled kraja nesreče in začeli preiskavo.

Priporočamo