Na nenavaden prizor je naletela Koprčanka, ki je na na hitri cesti v Kopru zagledala avtomobil, na katerem so bile njene registrske tablice, ki niti ne bi smele biti več v prometu. Kot smo neuradno izvedeli, naj bi se občanka svojega starega avtomobila skupaj z registrskimi tablicami znebila že pred osmimi leti, pred časom pa je začela prejemati kazni za prometne prekrške, ki so jih prekrškovni organi beležili in procesirali prav na podlagi podatkov o njenih (nekdanjih) registrskih tablicah. V evidencah je bilo očitno zavedeno, da jih še vedno uporablja ona.

Ko je na cesti zagledala svoje registrske tablice, se je počasi začelo razpletati, čeprav ni šlo zlahka. Poklicala je policiste, ki so avtomobil z njenimi registrskimi tablicami, ki ne bi smele biti več v prometu, izsledili na cesti pri Vanganelu, voznik pa ni upošteval njihovih navodil, temveč je policistom poskušal pobegniti. Divjal je naprej proti Kopru in nato proti Markovcu. Policistom je za krajši čas tudi ušel, vendar so ga čez približno eno uro vendarle izsledili.

Voznik brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom drog

Izkazalo se je, da je avtomobil vozil 53-letni Koprčan, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, hitri test za droge pa je pokazal, da je vozil pod vplivom kokaina, benzodiapezinov in opiatov. Strokovni pregled je odklonil, ostal pa je brez avtomobila, ki so mu ga policisti zasegli. Eno položnico je že prejel, čaka pa ga še obdolžilni predlog.

Kot smo neuradno izvedeli, policisti preiskujejo tudi sum kaznivega dejanja zatajitve, ki predpisuje do dve leti zapora za storilce, ki si »protipravno prilastijo tujo premično stvar, ki jim je zaupana«, v preiskavi pa bodo morali razčistiti, kaj vse se je v preteklosti dogajalo z registrskimi tablicami, ki že dlje časa ne bi smele biti v prometu.

Priporočamo