Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da so zaključili kriminalistično preiskavo poskusa umora na Tolminskem. O kaznivem dejanju v stanovanjskem objektu je bila policija obveščena minulo sredo nekaj minut pred 8. uro dopoldne. Na kraj dogajanja so takoj poslali tolminske policiste in novogoriške kriminaliste, ki so ugotovili, da je 45-letnica onesposobila in nato napadla ter poškodovala starejšega moškega. Osumljenka in žrtev sta v sorodu, po neuradnih podatkih naj bi šlo za hči in očeta, ki se že bliža devetdesetim letom. Kot je sporočil predstavnik policije Dean Božnik, mu je na ta način poskušala vzeti življenje, pri tem pa je uporabila različne predmete.

Po naših neuradnih, vendar zanesljivih informacijah, naj bi 45-letnica očeta med drugim davila z električnim kablom, s še enim električnim kablom pa naj bi ga poskušala ubiti z elektriko pod napetostjo 220 voltov.

Sosedje in policisti preprečili najhujše

Oškodovancu so še pravočasno na pomoč priskočile druge osebe, ki so bile v bližini in tako preprečile najhujše. Kot smo prav tako neuradno izvedeli, so na kraj prihiteli sosedje, policija pa je prav tako prišla v času, ko je napad še potekal. Aretaciji se ni upirala. Oškodovanca je na kraju pregledal zdravnik; poškodbe naj bi utrpel predvsem na obrazu in vratu, vendar ne takšnih, da bi bil v smrtni nevarnosti.

Primer so prevzeli novogoriški kriminalisti, o dogajanju pa so obvestili tudi preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko. Zaradi kaznivega dejanja poskusa umora so osumljenko pridržali na policiji. Naslednji dan so jo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je odredil pripor. Po naših podatkih so jo policisti v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj in prekrškov z elementi nasilja. Imela naj bi tudi določene psihične težave, vendar je še prezgodaj govoriti, ali je to vplivalo na njeno ravnanje in na to, ali ga je takrat imela pod nadzorom. Za poskus umora je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora, v določenih primerih pa je lahko tudi milejša.

Na območju PU Nova Gorica so v letošnjem letu že obravnavali eno kaznivo dejanje poskusa uboja. Konec aprila je bil spor v lokalu na železniški postaji Most na Soči usoden za 25-letnega domačina. Z nožem ga je zabodel 56-letni moški. Še enega oškodovanca je lažje ranil.

Priporočamo