Kar trije ljudje so včeraj umrli na slovenskih cestah. O prometni nesreči blizu Lenarta, v kateri sta zaradi prehitevanja umrli sopotnici v avtu, smo že poročali, še ena tragična nesreča pa se je okoli enih popoldan pripetila na tako imenovani Sabotinski cesti med Podsabotinom in Solkanom.

»69-letni voznik avta je med vožnjo iz Podsabotina proti Solkanu nenadoma zapeljal na nasprotni vozni pas ter čelno trčil v drugo vozilo, s katerim je iz nasprotne smeri pripeljala 65-letna voznica. 69-letnik je na kraju umrl, 65-letnica pa je bila lažje poškodovana,« so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Oba sta državljana Slovenije z območja Severne Primorske. Novogoriški gasilci so iz avta rešili eno od ukleščenih oseb, novogoriški reševalci pa so nudili prvo pomoč na kraju nesreče, poškodovano voznico pa odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Po podatkih policije se je zgodila v koridorju regionalne ceste, ki poteka čez ozemlje Italije, zato so ogled kraja opravili njihovi italijanski kolegi, slovenski policisti pa so jim pomagali. O nesreči so bili obveščeni pristojni pravosodni organi tako na slovenski kot italijanski strani državne meje.

Priporočamo