Danes zjutraj je policija prijela prijavo hudega kaznivega dejanja v hiši v Ivančni Gorici. Ko so kriminalisti prišli na kraj, so našli truplo 28-letne ženske, ki naj bi umrla nasilne smrti. Po naših informacijah gre za domačinko U. H., ki je v hiši na Ljubljanski cesti živela s svojim 46-letnim partnerjem K. K., ki je zaenkrat glavni in edini osumljenec. Ali ga bodo nazadnje ovadili zaradi uboja, umora ali kakšnega drugega kaznivega dejanja, še ni znano, po neuradnih informacijah pa naj bi se K. K. zaenkrat branil z molkom.

Umor v Ivančni Gorici

Foto: Peter Lovšin

Policisti so v preteklosti obravnavali že oba

Več domačinov, ki so žrtev poznali, nam je opisalo žalostno zgodbo družine, ki je živela v hiši, v kateri se je tragično končalo življenje 28-letnice. Družino naj bi že pred leti pretresla smrt matere, žrtvin oče, ki je nazadnje v hiši živel sam, pa je uteho iskal v alkoholu, zaradi česar naj bi ga večkrat obiskali policisti. Ko je pred približno dvema letoma odšel v dom za starejše, se je v hišo vselila njegova 28-letna hči, ki se ji je nato pridružil tudi partner.

Tudi pri njima doma ni bilo mirno. Po besedah sosedov so policisti pogosto intervenirali na njunem domu, obiske kriminalistov pa nam je potrdil tudi obrtnik, ki ima v pritličju iste hiše delavnico. Da so v preteklosti oba že obravnavali, so potrdili tudi na ljubljanski policijski upravi.

Umor v Ivančni Gorici

Prizorišče zločina v Ivančni Gorici. Foto: Peter Lovšin

Na facebooku objavila, da je samska

Žrtvina vrstnica, ki živi v bližini, nam je pojasnila, da je 28-letnica pred kratkim na facebooku spremenila svoj status v »samska«, nihče pa v resnici ni točno vedel, kaj se med žrtvijo in domnevnim morilcem dogaja. Službe nista imela, zadrževala pa sta se predvsem doma. Oba naj bi imela resne težave s prekomernim uživanjem alkohola in drugih psihoaktivnih substanc.

Ogled kraja kaznivega dejanja zoper življenje in telo, ki sta se ga udeležila tudi dežurni državni tožilec in preiskovalna sodnica, še poteka, zaradi poteka preiskave pa policija ne daje dodatnih informacij. Policisti še preverjajo okoliščine in dejstva, povezana s smrtjo, obenem pa zbirajo tudi dokaze, ki bodo dokončno pojasnili, na kakšen način je 46-letnik povzročil usodne poškodbe svoje partnerice. 

Priporočamo