Na Dunaju so pred slabim tednom odpovedali tri koncerte ameriške megazvezdnice Taylor Swift, načrtovane od četrtka do sobote na Dunaju. Zaradi suma načrtovanja terorističnega napada so med drugim prijeli 19-letnika, sicer avstrijskega državljana, za katerega so ugotovili, da se je radikaliziral na spletu in prisegel zvestobo Islamski državi. Pri njem so zasegli kemične snovi, smo pisali.

Radikaliziranega mladeniča so policisti izsledili tudi pri nas, in sicer na štajerskem koncu. Islamski skrajnež, pišejo v Delu, naj bi bil šele na začetku poti, a mu je na sled prišla Slovenska obveščevalno-varnostna agencija, ki je primer predala policiji.

Podatka, da gre gre prav za islamskega skrajneža, nam na policiji niso potrdili. So pa pri osumljencu, pri katerem so »identificirali začetne znake radikalizacije,« opravili hišno preiskavo. Orožja ali eksploziva pri njem niso našli, pišejo s celjske policijske uprave, so ga pa ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti, za kar je zagrožena kazen od enega do osmih let zapora.

Priporočamo