Februarja so v kraju Binningen v okolici Basla odkrili truplo 38-letne manekenke (in finalistke za miss Švice leta 2008) Kristine Joksimović, švicarske državljanke s srbskimi koreninami.

Izkazalo se je, da jo je ubil njen tri leta starejši mož Thomas, kar je sčasoma tudi priznal, a se je skliceval na samoobrambo. Ona naj bi ga namreč napadla z nožem. A četudi bi bilo to res, so njegovi koraki po njeni smrti več kot nenavadni. 41-letnik naj bi jo zadavil, s pomočjo vbodne žage, noža in vrtnih škarij pa potem razkosal njeno truplo. A to še ni vse. Nekaj delov njenega telesa je potem zmlel v mešalniku, čisto na koncu pa se jih je skušal rešiti še s kemikalijami, poroča švicarski Blick. Thomas naj bi kriminalistom dejal, da je to storil, ker je »zapaničaril«.

Bolan ali sadističen?

Osumljenec ostaja v priporu, švicarski mediji pa poročajo, da naj bi čakali na oceno strokovnjakov, ali morda trpi za kako duševno boleznijo. Po drugi strani pa poročajo, da je preiskava že pokazala na luknje v njegovi zgodbi in da po mnenju kriminalistov ni moglo iti za samoobrambo. Po umoru naj bi Thomas deloval zelo mirno, hladnokrvno, kazal pa naj bi celo znake sociopatije in sadizma.

Kaj točno se je pred tragično smrtjo Kristine dogajalo v štiričlanski družini, zaenkrat še ni jasno. Sodeč po fotografijah, objavljenih na družbenih omrežjih, so imeli idealno življenje z veliko, popolno hišo in pogledom na grad. Po drugi strani pa naj bi imela Kristina in Thomas že nekaj časa velike težave v odnosu.

Švicarski mediji so objavili še, kako je Kristina po zaključku manekenske kariere svoje znanje v lastni agenciji začela prenašati na naslednje rodove. Med drugim je pomagala kandidatkam za izbor za miss Švice, vodila pa je tudi tečaj »samozavestne hoje« za poslovne ženske.

Priporočamo