V občini Zistersdorf v okrožju Gänserndorf v Spodnji Avstriji je včeraj in danes potekala velika policijska akcija. Včeraj so v eni od tamkajšnji hiš našli mrtvo žensko. Ženska je imela prerezan vrat, osumljenec pa se je pred policisti skril v klet. 

Posredovati so morali policijski specialci posebne enote Cobra. Eden od specialcev je bil med akcijo poškodovan, ko je osumljenec vanj vrgel eksploziv. Osumljeni se je nato umaknil v vinsko klet. Ker gre za zelo obsežen sistem podzemnih rovov, ki med seboj povezuje več kot deset hiš v kraju, in so ga zgradili že v srednjem veku, so policisti ponoči iz več objektov evakuirali stanovalce, na pomoč pa so poklicali tudi zgodovinarja, ki jim je pomagal pri ugotavljanju, za kakšne podzemne prostore gre.

Policisti so javnost pozvali naj se ne približujejo kraju dogajanja, saj naj bi bil osumljeni izjemno nevaren. Imel naj bi dostop do orožja in eksplozivov, vključno z obogatenim uranom. Po navedbah policije, naj bi šlo za državljana Slovaške, ki so ga že večkrat obravnavali v povezavi z orožjem. 

Žrtev umora naj bi bila 65-letna žena vinarja iz kraja Weinviertler. Osumljenec je delal v kleti za vinarsko družino. Po poročanju časopisa Kurier, pa so se konflikti med njim že dalj časa pojavljali. Razlog za to pa naj bi bila prav umorjena vinarjeva žena. Prepir se je znova razplamtel v petek,  pri tem pa je osumljenec ženski prerezal vrat, ki je kljub hitremu posredovanju reševalcev umrla na kraju dogodka.

Zaradi dogodka so bili aktivirani pripadniki specialne enote Cobra, ki so ponoči poskušali navezati stik z osumljenim.  Ker je obstajala bojazen, da bi se osumljenec lahko branil z orožjem in razstrelivom, so bili aktivirani tudi strokovnjaki z znanjem o eksplozivih in nevarnih snoveh ter reševalne in gasilske enote.

Danes dopoldan je bila v mestu prekinjena oskrba s plinom. Policisti pa so dopoldan osumljenca z megafonom poskušali prepričati naj se vda. Malo pred poldnevom se je v kraju zaslišala eksplozija. Policisti pa so nato vstopili v klet, kjer so našli mrtvega osumljenca. Po prvih informacijah naj bi se z eksplozivom sodil sam.

Priporočamo