Po nasilni smrti 79-letnice iz Dolenje vasi pri Ribnici, ki naj bi jo do smrti zabodel njen 48-letni sin Darko T., so nam na ljubljanski policijski upravi pojasnili, da so osumljenca predali v zdravstveno oskrbo. »Pridržanje je bilo zaradi zdravstvenega stanja osebe, ki je na zdravljenju v eni izmed zdravstvenih ustanov, odpravljeno. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah in okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,« nam je odgovoril Tomaž Tomaževic z ljubljanske policijske uprave.

Osumljenega tako zaenkrat še niso kazensko ovadili niti ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki bi mu na morebitni predlog tožilstva lahko izrekel tudi pripor.

Že dlje časa se zdravi zaradi psihičnih težav

Da so Darku T. odpravili pridržanje in ga predali zdravnikom, glede na pričevanja domačinov iz Dolenje vasi sicer ne čudi. 

Več sosedov osumljenca in njegove pokojne matere nam je že kmalu po uboju pojasnilo, da ima 48-letnik psihične težave in se zdravi zaradi shizofrenije, bolezen pa je imel v preteklosti s pomočjo zdravil imel bolj kot ne pod nadzorom. Nasilen do kritičnega dne ni bil nikoli. »Ko sem slišal opozorilo policije, da naj bodo občani pozorni, ker je nevaren, sem že razmišljal, da bi poklical na policijo in jim razložil, da je nevaren kvečjemu sam sebi,« nam je povedal sosed in dodal, da si je osumljeni 48-letnik pred časom prerezal žile, prav tako pred leti pa je zlezel na streho, vendar so ga nazadnje pregovorili, da ni skočil. 

 

 

Priporočamo