Včeraj okoli osme ure zvečer so policisti v Kočevju pri nadzoru prometa skušali ustaviti avto, a voznik na njihove znake ni ustavil. Odpeljal je naprej. Po krajši vožnji se je avto ustavil na bližnjem travniku, voznik in sopotnik pa sta zbežala. Mladoletnega voznika so policisti uspeli uloviti in prijeti, takrat pa je do njih prišlo večje število domačinov in jih napadlo. »Z udarci, odrivanjem in grožnjami so policistom želeli preprečiti prijetje,« so navedli na ljubljanski policijski upravi. Ena osumljenka pa je v policijski avto vrgla kamen in ga poškodovala. V postopku sta bila lažje poškodovana tudi dva policista.

Zasegli vozilo

Policisti so v postopku za krajši čas odvzeli prostost trem osumljenim, ki so sodelovali pri izvršitvi kaznivega dejanja. Proti njim in osumljenki bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma izvršitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in poškodovanja tuje stvari.

Policisti so zasegli vozilo, ki ga je vozil mladoletnik, zoper njega pa bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog in kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Policisti še nadaljujejo z  zbiranjem obvestil in ugotavljanjem identitete drugih oseb, ki so bile udeležene pri izvršitvi kaznivega dejanja.

Priporočamo