Konec julija je v gozdu v državi Maharaštri na zahodu Indije lokalni pastir slišal predirljive krike. Sledil jim je in naletel na grozen prizor. »Eno nogo je imela privezano. Zvoki, ki jih je oddajala, so bili bolj kot človeškim podobni živalskim,« je za indijsko izpostavo BBC prizor opisal Pandurang Gavkar. Policija je žensko rešila, odpeljali so jo v bolnico. Tam je Lalita Kayi za svojo usodo obsodila moža, ki naj bi jo pustil samo sredi ničesar, brez vode in hrane. Vztrajala je, da je tam preživela 40 dni. Lokalna policija in njeni zdravniki pa so sedaj za BBC povedali, da to ni res. 50-letnica, ki se trenutno zdravi v psihiatrični bolnišnici, naj bi se na drevo priklenila sama.

Po navedbah Saurabha Agarwalija, vodje policije okrožja Sindhudurg, je ženska sčasoma priznala, da sploh ni poročena. Celotna situacija je verjetno posledica halucinacij zaradi stresa v trenutku, ko so jo našli.

Pod stresom je bila sicer tudi zato, ker ji je potekla viza, pričelo ji je tudi zmanjkovati denarja. Kupila je verigo in se priklenila na drevo. Kako naj bi to rešilo nezavidljivo situacijo, v kateri se je znašla, na BBC ne poročajo.

V stiku z družino

Vodja psihiatrične bolnišnice Sanghamitra Phule, v kateri se Američanka trenutno nahaja, je potrdila, da se njeno stanje izboljšuje. »Je, hodi in tudi telovadi. Dali smo ji nekaj dodatnih hranil, da si njeno telo vsaj malo opomore,« je dejala za BBC. Osebje je prišlo v stik z njeno družino v ZDA, ženska je z njimi govorila po telefonu.

Po navedbah policije je bila Kayijeva v ZDA baletka in učiteljica joge, v Indijo pa naj bi se preselila pred približno desetimi leti. Želela je namreč nadgraditi znanje joge in se izpopolniti v meditaciji.

Priporočamo