Nesreča se je zgodila v torek popoldan, ko je avtomobil švedskih registrskih tablic zavil na počivališče, nato pa trčil v osebno vozilo. Zaradi naleta je vozilo odbilo v napravo za točenje goriva, v požaru so popolnoma zgorela tri vozila. Voznik s švedskimi registrskimi tablicami, čigar identiteta še ni znana, je umrl na kraju nesreče, trije ljudje so poškodovani. 

Hrvaški vojak je utrpel hude opekline in se še vedno bori za življenje. Vodja splitske bolnišnice je povedal, da delajo vse, kar je v njihovi moči. »Trenutno poteka intenzivno zdravljenje, več informacij bo znanih v naslednjih 48 urah,« je povedal.

Življenje 43-letnega hrvaškega državljana pa ni več ogroženo. Njegov oče je povedal, da se njegovo stanje izboljšuje. V nesreči je utrpel hude opekline, vendar uspešno okreva. Iz gorečega avtomobila mu je uspelo rešiti družino in vozilo odmakniti od bencinske črpalke. »Rešil je svojo družino. Vse, kar je imel, je bilo v tem avtomobilu,« je še dejal njegov oče. 

Tudi življenje 37-letnega francoskega državljana ni več ogroženo.

Z visoko hitrostjo zapeljal na Petrolovo črpalko

Splitska policija preiskuje vsa dejstva in okoliščine nesreče. Doslej je bilo po besedah očividcev ugotovljeno, da na izvozu z avtoceste ni bilo sledi zaviranja. Voznik avtomobila pa naj bi imel glavo na volanu, kar nakazuje, da je spal ali pa je bil nezavesten.

Priporočamo