Z aretacijo treh osumljenih se je za 59-letno žensko pred kratkim končal pravi pekel. Po obljubi dobro plačane službe se je septembra lani gospa preselila na Hrvaško. Trojica, šlo naj bi za 51-letnega Hrvata, njegovega 20-letnega sina ter njegovo 21-letno ženo, ki prihaja iz Srbije, jo je nadomestila v Pisarovino blizu Zagreba, ji zaplenila telefon in vzela dokumente, potem pa jo nagnali prosjačit na ulico, saj da mora vendarle pokriti stroške svojega bivanja in hrane.

Starejši od moških jo je vsak dan peljal na Trg Evgena Kvaternika, kjer je prosjačila, nabrano vsoto pa predala njegovemu sinu. Ko ni dosegla pričakovane kvote, jo je mladenič tepel, njegova žena pa jo je kdaj tudi brcnila. Poleg tega so jo silili, da jim čisti hišo, kljub številnim zdravstvenim težavam pa je niso peljali k zdravniku. Ženska je bila sicer skoraj gluha.

Ženski je oktobra letos sicer že uspelo pobegniti in se zateči k znancu, a je trojica nekako izvedela, kje se skriva. Prišli so ponjo. Ko se je aktivno uprla njihovim nasilnim dejanjem in dala jasno vedeti, da ne bo več beračila zanje, sta jo mlada zakonca vrgla v prtljažnik avta berlingo, od koder ji je, na srečo, spet uspelo pobegniti.

Trojico, ki po aretaciji ni pristala v priporu, sumijo kaznivega dejanja trgovine z ljudmi.

Priporočamo