Martina Veseljko, ki naj bi v domnevni piramidni shemi tako imenovane sekte hepi hepi dve ženski ogoljufala za okoli 180.000 evrov, krivde ne priznava. Odgovornost vali na »duhovna mojstra« Sašo Ignjatovića in njegovo ženo Eleno, ki naj bi jo nič hudega slutečo in v hudi življenjski stiski vpletla v nečednosti, nato pa jo pustila na suhem. Njen zagovornik Rok Petrič skuša dokazati, kako je dvojica manipulirala z njo, jo indoktrinirala: »Udeležencem so prali možgane. Ranljivim posameznikom, ki so se tam znašli zaradi lastnih osebnostnih stisk v upanju, da bodo osebnostno zrasli.« Tudi prek treningov, »sešnov« Elene Ignjatović, od katerih so enega predvajali na sodišču. »Bolj ko mi svetimo, prej lahko v drugih prižigamo luč,« je po začetnem kramljanju poslušalcem položila na srce. Pomembna je pozitiva, treba je iti »ven iz jamranja«, postati najboljša možna različica sebe, na višji frekvenci, do česar se pride z nenehnim energetskim čiščenjem. Da rešujejo duše, jih je opomnila, a naj ne pozabijo, da vseeno hodijo po poti kapitala. »Več je strank, močnejša je energija, večji so doprinosi,« jih je še poučila. Na tej poti so pomembni še hvaležnost, ponižnost in seveda bog. Tako kot se on odloči, tako tudi je. »Perfect je dolgčas in nihče ni takšen. Vsi se učimo do konca življenja,« je imela povedati o neobstoječi popolnosti in dodala, da »ni junaka na Zemlji, ki nima dreka«, s čimer je mislila na naravnanost na negativen »program«. »Da greš lahko močan po svetu, mora biti zemeljsko in energetsko vse poštimano,« je še nagovorila slušatelje in pristavila, kako je treba iz sebe večkrat sčistiti tudi vso žlehtnobo.

Iskanje strank na školjki

Izkušnje je s skupino delil še predavatelj Jure Koščak, ki se je osredotočil na »lov na stranke«, po večini prek družbenih omrežij. Navodila so enostavna – navezati je treba stik, vzpostaviti komunikacijo in odnos. A brez napadanja. »Namesto da sediš pol ure na veceju in ne počneš drugega, kot da brskaš po spletu, išči nove stranke!« je svetoval glede kakovostno porabljenega časa med opravljanjem velike potrebe. Stranke je treba spoznavati počasi, da se sprostijo in počutijo domače. »Nočete jim vzeti denarja, a pač veste, da potrebujejo vašo pomoč,« je opisal poslanstvo skupine. Ljudem namreč pomagajo izboljšati življenje, prižigajo lučke (oni sami so že »prižgana luč«), delajo za dušo. Za denar pa ni treba skrbeti, ker bo na tako tlakovani poti pozitive začel pritekati kar sam. Tožilec Boštjan Valenčič je bil jasen, da za predavanje na tako nizkem nivoju ne bi plačal niti evra. Ni edini. Je pa po drugi strani ogromno tistih, ki so za te nasvete plačevali pravo malo bogastvo. Saša Ignjatović je na zaslišanju proti koncu februarja, ko je kar iz Dominikanske republike na daljavo ustvaril energetski ščit pozitivne energije, sam naštel cene storitev. Za okoli 15 ur tečaja energijske numerologije je računal 720 evrov, letni treningi pa so posameznike prav tako udarili po žepu, in sicer so stali dvanajst tisočakov plus DDV.

Ignjatović ji je rešil življenje

»Ne pozabi, da nisi sama. Zdrži v pozitivni poziciji. Brez strahu, saj se bo vse rešilo,« pa je Ignjatović tolažil Veseljkovo v sicer nepodpisanem pismu, ki ga je obtožena domnevno od njega prejela že pred kakšnima dvema letoma. »Vem, da ti ni lahko in si v težki situaciji. A veš, da pozitiva vedno zmaga. Moraš ostati pozitivna do konca,« jo je še spodbujal in jo tudi sam opomnil na čiščenje okolice, sodne dvorane, odvetnika, tožilca, sodnice, prič na vsakem sodnem naroku. S pismom se ji je javil še Boštjan Novak, domnevna desna roka »mojstra« Ignjatovića, ki ga je nadvse hvalil (na kar da je Veseljkova očitno pozabila, saj ga je brezsramno napadala). Pozabila je tudi na vse resnice: da jo je Ignjatović v najhujših trenutkih sprejel na trening, da ji je s tem rešil življenje, da se je brezpogojno razdajal in žrtvoval za vse … »Delala si nočne izmene v pekarni. Če te ne bi vzel na trening, ne bi nikoli postala energetski trener. Nonstop ti je pomagal tudi z znanjem,« jo je še opomnil. Očital ji je sicer še, da je imel Ignjatović velike težave zaradi nje oziroma njenega bivšega moža, ki se je v medijih spravil na »mojstra« in mu očital postavljanje denarne piramide (kar je velika laž, pravi Novak), posledično pa je zaradi tega moral z družino pobegniti v Dominikansko republiko. Sojenje naj bi se zaključilo že ta teden.

Priporočamo