Včeraj nekaj po 16. uri so policisti med Podzemljem in Krasincem skušali ustaviti avtomobil italijanskih registrskih oznak. Voznik njihovih znakov ni upošteval, ampak je z veliko hitrostjo in nevarnim prehitevanjem nadaljeval vožnjo proti Metliki in Drašičem. Tam je vozilo ustavil in pobegnil. Ker pa vozila pri tem ni zavaroval z ročno zavoro, se je to začelo premikati vzvratno po klancu navzdol in trčilo v službeno vozilo policije.

Pobeglega voznika so policisti nato prijeli. Ugotovili so, da gre za 33-letnega Gruzijca, ki je v avtomobilu prevažal šest Turkov. Ti so pred tem nezakonito vstopili v Slovenijo.

Avtomobil, s katerim so prevažali migrante. Foto: PU Novo mesto

Avtomobil, s katerim so prevažali migrante. Foto: PU Novo mesto

Okoli 18. ure so policisti v bližnjem Gradcu kontrolirali še avtomobil slovenskih registrskih oznak. Ugotovili so, da v njem 32-letni Gruzijec prevaža sedem Turkov, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Gruzijcema so policisti odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo ju bodo prevedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije pa še potekajo.

Priporočamo