»Žrtev sem poznala, saj je bila doma tu, v Pamečah. Bila je bolj drobna, šikana 'puža', ker je imela dolge črne lase, spletene v dve kiti. Sploh ne morem verjeti, da se ji je kaj takega zgodilo. Pa dva otroka je imela, a že od prej, ne s tem moškim, ki je to storil. Pravzaprav poznam celo družino. Vsi njeni bratje so zelo pridni, ukvarjajo se z gradbeništvom. Ona je delala pri nekem zasebniku, vozila je kiperja. Mi smo jo občudovali,« nam je danes dopoldan, ko smo v Slovenj Gradcu poizvedovali o tragediji povedala domačinka. 30-letni državljan Severne Makedonije, po naših zanesljivih informacijah Kenan S., je ustrelil 40-letno domačinko Darjo G. Storilec je umrl na kraju, žrtev so z reševalnim vozilom odpeljali v slovenjgraško bolnišnico, a je še isti večer poškodbam podlegla tudi ona.

Grozil, da ji bo zažgal hišo in jo odpeljal v tujino

»Po do sedaj zbranih obvestilih je 30-letni državljan Severne Makedonije žrtev, s katero sta bila nekaj časa v razmerju, pričakal v njenem vozilu. Ko je s parkirišča zapeljala na dovozno cesto, je s pištolo najprej streljal nanjo, nato pa je ustrelil še sebe,« je razkril Boštjan Debelak, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Pa tudi, da so storilca že obravnavali. In to v avgustu letos. Enkrat zaradi grožnje, da bo žrtvi zažgal hišo in da jo bo odpeljal v tujino. »Prav tako smo ga obravnavali zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičenega slikovnega snemanja in v obeh primerih na Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu podali kazenski ovadbi,« je še razkril Debelak.

Storilec je umrl na kraju, žrtev so z reševalnim vozilom odpeljali v slovenjgraško bolnišnico, a je še isti večer poškodbam podlegla tudi ona.

 

To so nam potrdili tudi naši viri v Pamečah, med njimi Robert Brezovnik, pri katerem je bila pokojna zaposlena zadnje leto dni. »Bila je zelo pridna, delovna, zelo jo bomo pogrešali. Vozila je tovornjak,« nam je potrdil. In izrazil obžalovanje, da je prišlo tako daleč in se je zgodilo najhujše. Poznal je tudi storilca in povedal, da je bil večkrat na firmi, saj naj bi žrtev zalezoval, ji grozil, bil je tudi zelo ljubosumen. Pokojna, ki je vozila enega od tovornih vozil, kiperja, je usodnega dne ravno končala službo, sedla v svoj avto in se nameravala odpeljati domov. A ni prišla daleč. Nekaj deset metrov od parkirišča je obstala, še pred tem se je slišal strel.

Objavil posnetek njunega spolnega odnosa

Eden od domačinov nam je dogajanje opisal takole: »Darja je takoj po tem, ko se je slišal pok, odprla vrata vozila in z eno nogo stopila na tla, kot bi hotela izstopiti iz vozila, a je bila očitno preveč poškodovana, da bi ji to uspelo. Ko so se reševalci in policisti pripeljali na kraj, je sprva zavladala panika, saj nihče ni vedel, kje je strelec. Nakar so ga policisti zagledali v zadnjem delu avtomobila, v prtljažniku, kamor se je očitno potuhnil in čakal na žrtev. Ustrelil je tudi sebe in bil takoj mrtev. Pred pribižno dvema mesecema mu je povedala, da je njuna zveza končana, nato pa ga je tudi prijavila policiji. Najhuje pa je bilo, da je na facebooku objavil posnetek njunega spolnega odnosa, kar je tudi prijavila. Ko so mu zablokirali dostop do interneta, je pobegnil v Severno Makedonijo, kjer naj bi tudi že imel ženo in dva ali celo tri otroke. To je bil zanjo dodaten razlog, da konča razmerje z njim,« so nam pripovedovali domačini.

A le dan pred tragičnim dogodkom naj bi ga nekdo opazil v Dravogradu. »Očitno je prišel za to, da bi dokončal, kar je nameraval. Meni je namreč pokazala posnetek grožnje, ki ji ga je poslal prek telefona. V posnetku ji je dejal, da ji bo »nož zarinil v srce«, nato pa je pokazal še nagrobnik z njenim imenom, na katerem je bil poleg letnice rojstva že naveden tudi datum njene smrti,« nam je še razkril grozljive podrobnosti prijatelj nesrečne žrtve. 

Priporočamo