Na sojenju Alešu Krošlju, ki je obtožen, da je svojo 67-letno mamo v času med 30. novembrom in 2. decembrom večkrat udaril po glavi in prsnem košu, da je padla po tleh in se poškodovala po glavi, so včeraj pogrešali dve priči, ki so ju iskali tudi policisti, vendar so sodišču sporočili, da ju niso našli.

Predsednica sodnega senata Klavdija Bercieri je zato včeraj zgolj pokazala fotografije s kraja uboja, ki so bile grozljive. 67-letno truplo je v razmetanem stanovanju ležalo na kavču, pokrito z rožnato odejo, policisti pa so fotografirali tudi ustno vodico, s katero je obtoženi polival truplo, da je manj smrdelo, in roke obtoženega, na katerih so bile vidne nekatere poškodbe.

Tožilec Sedin Kičin je ob ogledu fotografij navedel, da je izvedenec pritrdil, da ima obtoženi omejeno gibanje rok, vendar pa da bi z njimi mater vendarle lahko poškodoval. Na njegovih rokah so bile tudi vidne posledice uživanja drog, pod nohti pa so našli biološke sledi žrtve.

Na glavi žrtve so bile vidne hude poškodbe predvsem na desni strani obraza, vključno s poškodbo, ki naj bi bila usodna.

 

Poškodbe niso nastale od padca

Na glavi žrtve so bile vidne hude poškodbe predvsem na desni strani obraza, vključno s poškodbo, ki naj bi bila usodna. Tožilec je spomnil na ugotovitve izvedenca, da gre za poškodbe od udarcev, ki ne bi mogle nastati od padca z višine. Po njegovih besedah naj bi obtoženi mamo v glavo tudi brcnil, ko je bilo njeno telo ob nekaj prislonjeno.

Fotografije s kraja uboja po mnenju tožilca tudi dokazujejo, da je bilo truplo preneseno na kavč.

Krošelj se na prejšnjem naroku ni hotel zagovarjati, med pregledom pri psihiatričnem izvedencu pa je povedal, da se ne spomni ničesar, ker je takrat zaužil veliko alkohola, droge in benzodiazepinov. Takrat je dejal, da sta šla z mamo spat, ko se je zbudil, pa je poleg njega ležala mrtva. Sin ga je v preiskavi sicer postavil na laž. Oče naj bi mu priznal, da jo je ubil, ni pa mu povedal kako. Prav sin je bil tisti, ki je nazadnje poklical policijo. 

Priporočamo