Storilec se s tem zdaj še 'junaško' hvali na instagramu in zaničljivo policistke in policiste imenuje smrkete in smrkci. Morda bi bilo dobro, ko bi lastnika fitnesa kdo vprašal, ali tovrstno nasilno obnašanje do otrok v svojem fitnesu tolerira ali pa namerava temu 'junaku' odpovedati gostoljubje,« nas je konec tedna obvestil bralec in obiskovalec bežigrajskega fitnesa, kamor so policisti po klicu na 113 napotili najmanj dve patrulji. Vzrok za spor naj bi bil banalen, povezan z uporabo športne opreme in prostora za vadbo, moški srednjih let pa naj bi mladoletniku med sporom začel groziti, da ga bo ubil.

Toda ob policijskem prihodu je interes za sodelovanje v preiskavi na obeh straneh že minil. »V soboto smo bili obveščeni o besednem sporu med dvema osebama na območju Bežigrada. Na kraju so bili opravljeni razgovori, vendar osebe v postopku niso želele sodelovati, zato policisti postopka niso mogli nadaljevati. Pri postopku so bili prisotni tudi starši mladoletne osebe. Vsi udeleženi so bili seznanjeni z možnostmi, ki jih zakonodaja omogoča, če se odločijo za prijavo in nadaljnje sodelovanje v postopku,« so nam pojasnili na ljubljanski policijski upravi.

Oglasil se nam je tudi moški, zaradi katerega je policija posredovala, in zatrdil, da je zaradi nespoštljivega odnosa mladoletnika slednjemu »dejal, naj se umiri, drugače bo ujel eno okoli ušes«, ni mu pa grozil, da ga bo ubil. Prav tako je pojasnil, da se je iz policistov ponorčeval, ker je bil »zaradi vsega nadlegovanja in predvsem, ker je moj otrok že več kot pol ure čakal v fitnesu sam, že zelo slabe volje«.

 

instagram profil

Ob prihodu policistov jih je moški posnel s telefonom in jih v objavi na instagramu označil za smrkce. Foto: instagram

Na družbenem omrežju instagram je bila včeraj dopoldne še vedno aktivna objava, v kateri se je moški srednjih let, ki ga je obravnavala policija, norčeval iz policistov. Za dodatna pojasnila smo se obrnili tudi na lastnika in vodjo omenjenega fitnesa, ki nam je povedal, da namerava obema vpletenima v prihodnje prepovedati vstop. 

Priporočamo