»Po končanem reševanju smo skoraj vedno deležni ustne zahvale. Redkeje se nam zahvalijo v (tipkani) pisni obliki, rokopis pa je v današnjih časih redka ’dobrina’, ki smo je še toliko bolj veseli,« so na facebookovi strani zapisali gorski reševalci GRS Bohinj. Dodali so, kako jih je večina še ravno prav mladih, da se spominjajo občutka, kako so po nekajtedenskem čakanju v poštnem nabiralniku končno le zagledali pismo takratne simpatije, ga s skoraj svetlobno hitrostjo odprli ter z zanimanjem večkrat prebrali.

Nikoli jih ne bodo pozabili

Pred nekaj dnevi so s Pršivca rešili štiri mlade, ki so jih presenetili s pisno zahvalo. »Lepo je, da ljudje v današnjem času še kaj cenijo,« je sporočilo komentiral eden od reševalcev, ki je bil tiste noči v prvi »bojni« vrsti. Zapisali so še, da ima pismo posebno mesto v njihovem arhivu, ter da bo priložena pijača (napitek za moč) sčasoma našla pot v navidezno večnost. Zraven so objavili fotografijo zahvale, zapisane v angleškem jeziku.

Anna, Jake, Aaron in Ada so se jim zahvalili za potrpežljivost in prijaznost, spodbudne besede in bodrenje. »Da si med vašim vsakdanjikom vzamete čas za nekaj tako pomembnega in junaškega, nas je vse navdihnilo in se nas dotaknilo,« je zapisala Anna, ki nikoli ne bo pozabila, kaj so storili zanje.

Iz Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) pa so sporočili, da je bohinjska gorska reševalna služba s trenutno 65 intervencijami do danes najbolj obremenjena pri nas.

 

 

 

 

Priporočamo