Največ sms sporočil je duhovnik Ante Madunić poslal trem mladoletnicam – eni nekaj več kot osem tisoč, drugi okoli sedem, tretji pa na en mobitel okoli pet, na drugega pa okoli dva tisoč. Velik del se jih je nanašal na seks, včasih je dekletom celo opisal, kaj bi rad z njimi počel, v nekaterih pa jim je še obljubljal denar, poročajo hrvaški mediji.

Neusahljiv vir denarja

Čeprav je duhovnik zaenkrat priznal, da je imel spolne odnose s samo dvema mladoletnicama, pa je stike zagotovo vzdrževal z večimi. Nekatere so od njega jemale denar, niso pa z njim imele spolnih odnosov.

Na primer, eno od deklet je župnik prosil, naj mu pošlje MMS sporočilo s fotografijo, na kateri bo razgaljena, a se je dekle znašlo – duhovniku je namreč poslalo sliko brez obraza, za katero je reklo, da je njena, v resnici pa jo je vzelo s spleta.

Dekleta so imele Madunića za neusahljiv vir denarja, saj naj bi samo eni izmed njih podaril vsega skupaj nekaj čez 5000 evrov. Ker dekletom denarja ni upal dajati kar na roko, je bankovce domnevno skrival po celem mestu, v cerkvi, župnišču, po okenskih policah ali pa grmovju.

Pošiljal jim je tudi slike svojega pesnisa

Nekatera pa so si z "deli“ v župnišču denar tudi zaslužila, saj jim je župnik plačeval za pospravljanje in druga opravila, a so njihovi starši hitro ugotovili, da se zneski hitro povečujejo.

Čeprav je duhovnik preiskovalnemu sodniku priznal, da je imel spolne odnose z dvema mladoletnicama, pa je to priznala le ena od njiju, druga pa še vedno vztraja, da z župnikom ni imela nikakršnega fizičnega stika, poročajo hrvaški mediji. Več deklet pa je potrdilo, da jim je duhovnik pošiljal fotografije svojega spolovila, a jih je večina vse slike nemudoma zbrisala, kar predstavlja dodatno težavo za policiste, ki so brez dokazov.

Po poročanju hrvaškega Jutarnjega lista je največji enkratni denarni znesek za spolni odnos prejela ena od prej omenjenih mladoletnic, s katero je bil duhovnik intimen. Prejela je okoli 700 evrov. Druga je bila veliko bolj skromna, saj naj bi ji duhovnik dal le nekaj manjših zneskov, ki je pa kupoval tudi denarne kartice za mobilni telefon.