Za sedaj še ni poročil o večji gmotni škodi, a direktor hrvaškega seizmološkega urada Vlado Kuk je že opozoril, da lahko na Hrvaškem pričakujejo morebiti tudi močnejši potres, kot je bil tisti, ki je stresel Srbijo.

Tresla se je tudi Bosna

Le malo pred potresom pri naših južnih sosedih pa so se tla stresla tudi v Sarajevu. 27 minut čez tretjo uro so zabeležili potres moči 3,3 stopnje po Richterjevi lestvici, epicenter pa je bil od Sarajeva oddaljen 14 kilometrov. Gmotne škode ni bilo.

Le pol ure kasneje pa so zabeležili tudi potres 16 kilometrov jugovzhodno od Mostarja. Ta je imel moč 3,4 stopnje. Tla pa so se danes stresla tudi v Metkoviću.

Serija potresov na Balkanu

Že ponoči pa je potres z močjo 5,4 stopnje po Richterjevi lestvici prizadel Srbijo. Ob tem sta umrli dve osebi, kakšnih sto pa je ranjenih. Tresenje tla se je nadaljevalo vso noč, čez dan pa je prišlo še do kakšnih 70 popotresnih sunkov, ki jih je bilo čutiti tudi v okoliških državah.

Le dve uri po močnem potresu v okolici Kraljeva pa je potres z močjo 5,3 stopnje po Richterjevi lestvici stresel severozahodni del Turčije. Sunke so čutili tudi v Grčiji.