Bralec brezplačnika je presenečen ugotovil, da  na njegovem naslovu, kjer ima delavnico, ni edini podjetnik. Na njegovem naslovu je brez njegovega dovoljenja neka Bolgarka registrirala podjetje, ki se ukvarja z zbiranjem železa. Na Ajpesu so za Žurnal24 pojasnili, da lahko podjetje registrira vsak, ki odda popolno vlogo in podpiše izjavo, da nima neporavnanih obveznosti iz prejšnjih poslovanj.
 
Pred vpisom v poslovni  register ne zahtevajo dovoljenja od lastnika objekta na njegovem naslovu,  preverijo pa, ali je morda tisti, ki želi registrirati s.p., v postopku osebnega stečaja. Kot so pojasnili, zakonodaja od njih ne zahteva preverjanja, ali je bodoči podjetnik dejansko lastnik objekta, kjer želi opravljati dejavnost, oziroma ali ima lastnikovo dovoljenje.

Pavel Sedovnik z obrtno-podjetniške zbornice je za Žurnal24 povedal, da so na zbornici na ta problem v preteklosti že opozorili. Ugotovili so namreč, da je na enem naslovu registriranih tudi 60 podjetij. Šlo je za tujce, praviloma skupine s priimki, ki so tipično makedonski, albanski, bosanski...  Po Sedovikovem mnenju bi morali tujci in Slovenci, ki živijo na drugem naslovu,  pri prijavi podjetja predložiti najemno pogodbo ali drug dokument. Tako bi preprečili zlorabe, ki jih ni malo.
 
Ajpes bo podatke, koliko je bilo takih primerov letos, zbral šele prihodnje leto. Ker na uradnem naslovu niso sprejemali uradnih pošiljk, ker naslov ni obstajal ali pa ker podjetnik ni imel dovoljenja lastnika za poslovanje na njegovem naslovu, so lani po uradni dolžnosti izbrisali 158 podjetnikov. 

Na Ajpesu so za Žurnal24 povedali, da se vsako leto na novo registrira več kot deset tisoč podjetnikov, tako da je primerov, ko podjetnik nima lastnikovega dovoljenja, le peščica. Po njihovem mnenju bi bilo preverjanje  preveliko administrativno breme za vsa druga podjetja, pa tudi stroški bi bili neprimerno višji od učinka. Postopek izbrisa pa je, tako Ajpres, za lastnika preprost, saj podjetje izbrišejo v manj kot dveh tednih.