Gospodar narkozla, Kolumbijec Pablo Escobar, ameriško-italijanski mafijski prijemi za pranje denarja, služenje s prostitucijo, igralnicami, politično in policijsko korupcijo, Al Capone, Lucky Luciano, vatikanska mafijska banka Ambrosiano postajajo blede pravljice za filme, kot je bil Boter. Nič niso proti današnjim botrom ali godfatherjem, ki vodijo ekološko ali ekomafijo, ki z odpadki in smetmi skoraj popolnoma obvladuje Evropo in dnevno obrača milijarde. Slovenija ni daleč od dogajanja.

Gadafi žrtev »smetarjev«

Razne sežigalnice odpadkov so čisti blef, saj v zrak spuščajo neverjetno nesnago, drage so in neučinkovite. Zato iz pristanišč, zlasti na jugu Evrope, s severne obale Sredozemskega morja, kamor brez dvoma zaradi najkrajšega transporta sodi tudi naša Luka Koper, ladje proti Afriki dnevno tovorijo na stotine kontejnerjev z evropskimi odpadki in smetmi. Evropa je pripravljena plačati, kolikor zahtevajo »prevozniki«. Na afriški obali Sredozemskega morja kontejnerje pričaka izjemno brezobzirna afriška ekomafija. Sto tisoče ton evropskih smeti izgine proti središču črne celine, kjer jih nekaj za dober vtis pokurijo na prostem, najbolj trdovratne pa enostavno zakopljejo v puščavski pesek. Evropsko-afriška ekomafija služi, kolikor hoče.

Ne gre se čuditi, da je postalo tako legalno kot ilegalno ukvarjanje z odpadki in smetmi izjemno donosna gospodarska dejavnost, saj so v večini slovenskih občin finančno najdonosnejša komunalna podjetja.

Popolnoma jasno je, kdo je odprl afriško pot evropskim smetem. Ekomafije ne vodijo amaterji, pač pa hudo prebrisani kriminalci z ogromno denarja, ki so že zdavnaj ugotovil, da bodo smeti postale gromozanski biznis. Zgodba z Afriko kot odlagališčem evropskih odpadkov se je začela načrtno dogajati leta 2011 med arabsko pomladjo, ko je izbruhnila državljanska vojna v Libiji. Upornikom proti legendarnemu diktatorju Moamerju Gadafiju so z mandatom Združenih narodov prišle na pomoč sile Nata, oblečene v ameriške in francoske vojaške uniforme. Gadafija so ujeli, skritega v kanalu ob cesti, in ga tako pohabili s streli, da je umrl v še vedno nepojasnjenih okoliščinah, čeprav je visoka komisarka ZN za človekove pravice Navi Pillay zahtevala preiskavo o njegovi smrti, vendar je ni upošteval nihče. Američani so se polastili bajnih stotin milijard dolarjev s skritih Gadafijevih bančnih računov, oddahnil pa si je tudi takratni francoski predsednik Nicolas Sarkozy, ki je dobil za predvolilno kampanjo 50 milijonov dolarjev kot Gadafijev tajni prispevek. Sarkozy je bil vseeno razkrinkan in pred kratkim tudi obsojen.

Jože Žagar / Foto: Picasa

Jože Žagar, blestel je. / Foto: Alenka Žavbi

Sicer pa je bila Libija nekdaj pravi zaslužkarski raj za prvo slovensko globalno družbo Smelt, kjer sta blestela, oba že pokojna, zadnji generalni direktor Jože Žagar in njegov intimni poslovni prijatelj Peter Rigl. Zadnji pa je Gadafija obiskal Borut Pahor in si za obisk prislužil kamelo.

Toda Gadafijeva smrt je imela hudo prikrito ozadje, kajti libijski diktator je do takrat strogo kontroliral vse prehode v podsaharsko Afriko. Tam zdaj s smetmi gospodari v spregi evropsko-afriška ekomafija, ki si izboljšuje zaslužke in obenem obrača pozornost sveta z odpadkov na emigrante, ki jih neutrudno, seveda za plačilo, pošiljajo v gumijastih čolnih proti Italiji. Dvojni biznis – v Evropo emigrante, iz Evrope pa smeti!

Odpadki in smeti so bili krasna kamuflaža že v času osamosvajanja, česar so se skupaj z Avstrijci domislili slovenski trgovci z orožjem. Domnevno za teritorialno obrambo je orožje prihajalo v Slovenijo s smetarskimi tovornjaki, nazaj pa je potovala gotovina. Potreben je bil le manjši dodatek v Ljubljani, da je bilo vse videti verodostojno. Ljubljanski smetarji so namreč po naročilu štrajkali, zato so na »pomoč« priskočili avstrijski »štrajkbreherji«.

Franjo Bobinac / Foto: Picasa

Franjo Bobinac, blizu Bilderbergu / Foto: Alenka Žavbi

 
V Sloveniji in bližnji okolici tudi po ugotovitvah policije teče neutrudna trgovina z odpadki – iz Italije jih vozijo v Slovenijo, iz Slovenije v Avstrijo in na Madžarsko, nikogar pa ne zanima, kje se polnijo kontejnerji, ki potem potujejo proti Afriki. Si je mogoče prav zato madžarski predsednik Viktor Orban tako želel del Luke Koper, ki bi ga upravljali samo oni? Ali pa večne želje Avstrijcev, da bi imeli v najemu Luko Koper naslednjih 99 let! Niti ni skrivnost, da so evropski odpadki (samo Slovenija jih letno pridela 800.000 ton) mafijsko izginjali tudi v Ukrajino, zato je v strahu, da bi se razvedelo za kriminalno početje z nesnago, nemudoma po začetku rusko-ukrajinske vojne precej evropskih politikov pohitelo k Volodimirju Zelenskemu v Kijev in ponudilo za omerto (mafijski izraz za molčečnost) raznovrstno pomoč. Viktor Orban je sam sebe povišal kar v mirovnega posrednika, teka tudi od Putina do Zelenskega, kajti znano je, da je bilo in je še vedno najbolj donosno izginjanje evropskih jedrskih odpadkov, ki jih Rusi skladiščijo nekje v Sibiriji. Ruska ekomafija, ki odvaža jedrske odpadke, ima svojega predstavnika tudi v Sloveniji, ki čaka na vabilo iz Krškega. K sreči znamo za odpadke dobro poskrbeti kar doma. Slovenski avtoprevozniki so že zdavnaj ugotovili, kaj se dogaja z njihovimi odsluženimi tovornjaki, potem ko jih v Nemčiji menjajo starega za novega, seveda z ugodnim kreditnim doplačilom. Razgrajeni tovornjaki gredo v topilnice, dizelske motorje pa se narahlo obnovi in proda v Afriko, kjer jih uporabljajo kot generatorje za elektriko, ki zganjajo velik hrup. Zato se ne gre čuditi, da je postalo tako legalno kot ilegalno ukvarjanje z odpadki in smetmi izjemno donosna gospodarska dejavnost, saj so v večini slovenskih občin finančno najdonosnejša komunalna podjetja.

Davek na dihanje zraka

Tako pridemo do silno spretno pripravljenega reševalnega načrta, ki se nam pod pretvezo začetka dejanskega varovanja okolja in resničnega izboljševanja zraka obeta še v tem stoletju. Rahlo skrivnostno združenje iz leta 1973 pod imenom trilaterala sta ustanovila bančni in finančni mogotec David Rockefeller in ameriški politični lobist svetovnih razmer Zbigniew Brzezinski. Iz trilaterale je nastalo navadnim ljudem nedostopno združenje najbogatejših in najvplivnejših zemljanov Bilderberg, ki poganja najbolj neizprosni kapitalizem – neoliberalizem, za služenje denarja je dovoljeno vse. Pri nas sta razpoznavno blizu Bilderbega bankir Marko Voljč in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac, predvsem v vlogi opazovalcev.

Till Kellerhoff / Foto: Picasa

Till Kellerhoff, komu pripada? / Foto: Alenka Žavbi

V Bilderbergu pa so si izmislili človekoljubno altruistično podružnico Rimski klub, v katerem niti vleče kdo drug kot Rockefellerji. Rimski klub ima tudi znanstveno sekcijo, v kateri je kar nekaj Slovencev. Samo medklic, da ne bo pomote: obstaja tudi Klub Madrid, ki mu predseduje naš nekdanji predsednik Danilo Türk in je resnično brez zaslužkov popolnoma predan iskanju pomoči najbolj potrebnim po vsem svetu.

In je povedal programski direktor Rimskega kluba, nemški milijarder Till Kellerhoff, da so pripravili človekoljubni program »Earth4All« ali Zemlja za vse. Več kot 3000 svetovnih milijarderjev naj bi zbralo neverjetno vsoto milijard, s katerimi naj bi se začel program očiščenja zraka okoli Zemlje. Prvi namen je seveda zaščititi svoje premoženje, da ga bodo zdravi uživali njihovi potomci. Drugi cilj pa je v stilu neoliberalizma. Ko se bo prišlo do »časovne stene« in bo zrak res postal čistejši, kako prisiliti vse države po svetu, da bodo plačevale davek na čisti zrak. 

Priporočamo