Poletje smo, kot kaže, vrgli čez ramo. In to praktično čez noč. »Še pred dobrim tednom dni smo beležili temperature, ki bi jih bolj pričakovali na vrhuncu poletja. A namesto sončenja in kopanja na plaži boste ta teden morda naredili prvega snežaka,« smo lahko prebrali to sredo na novičarski platformi siol.net ob napovedi, ki so jo po deželi raznesli napovedovalci naše vremenske usode iz Agencije Republike Slovenije za okolje.

Zgodilo se je po 27 letih

»Večji val padavin bo naše kraje zajel v četrtek. Ohladitev bo zelo izrazita. V noči na petek se bo meja sneženja spustila do okoli 1500 metrov nad morjem. V primeru intenzivnih padavin lahko kakšno snežinko zanese tudi v višjeležeče alpske doline. Verjetno bo sneg pobelil tudi naše višjeležeče cestne prelaze,« se je glasilo svarilo pred nad deželo prihajajočo polarno apokalipso. Še dobro, da je Natalija Verboten v oblačila, sešita s povsem minimalno količino blaga, skočila še pred letošnjo zimo, sicer bi se lahko za njeno novo glasbeno-vizualno produkcijo, ki nosi naslov Amore mio, gladko obrisali pod nosom. V časniku Večer so se v pripovedi z izbranim naslovom »Zgodilo se je, po 27 letih se je Natalija Verboten opogumila in odvrgla oblačila« namreč obširno razpisali o njenem novem umetniškem delu, ki bo nedvomno navdušilo vse malikovalce obveznih slovenskih glasbenih kvot. Sploh zato, ker je Natalija Nacionale za večjo poslušanost in gledanost svoje glasbene kreacije odvrgla vso obleko, razen kopalk. »Dragi moji, zgodilo se je! Po 27 letih na glasbeni sceni in 28 posnetih spotih sem končno zbrala pogum in prvič skočila v kopalke za svoj videospot,« so njen zapis, ki ga je razposlala v svet in splet, prestregli štajerski razpečevalci dobrih novic in ga pospremili še s spremno besedo, da bi lagali, če bi trdili, da je Natalija Verboten skozi kariero šla zapeta do vratu. »Vse prej kot to. Dobro ve, kako zelo radi imajo poslušalci njene čare, ki jih je res v izobilju. Vsake toliko prijetno poboža domišljijo s kakšno globoko dekoltirano obleko ali razporkom, na dopustniških slikah smo jo videli tudi že v kopalkah, zlasti ob domačem bazenu in na hrvaški obali, v videospotu pa se v kopalkah še ni pokazala,« so še navedli.

Tako kot Verbotnovo zavidljiv sloves spremlja tudi nekdanjega nosilca mnogoterih političnih funkcij Boruta Pahorja. V rednem tedenskem javljanju je tokrat Sloveniji in vsem prijateljem z medmrežja pomahal iz prehranjevalnice Ošterija Žogica z lastnico v naročju. »Na fotki mi Etel, glasna, pridna in super lastnica Ošterije Žogica, sedi na kolenih za selfi. Ko sem na Goriškem, to gostilno pod slavnim kamnitim mostom rad obiščem. Vedno jem joto in hrenovke. Pravijo, da je vse okusno, ma v vsem tem času drugega kot joto s hrenovko še nisem poskusil,« so njegovo javljanje v sliki in besedi povzeli v Slovenskih novicah.

Alenka Bratušek v leopardjem kolesarskem dresu

Tudi Pahorjeva naslednica tako v predsedniški pisarni kot po številu kontinuiranih objav na družbenih platformah Nataša Pirc Musar je pomežiknila ljudstvu in mu dala vedeti, da neumorno izpolnjuje vse državniške dolžnosti v pisarni in na terenu. V Slovenskih novicah so jo pred kratkim ujeli med svečano slovesnostjo ob začetku dobrodelne akcije »Zmagovalna tura za dober namen«, ki poteka pod pokroviteljstvom kolesarskega mučenika Tadeja Pogačarja. Kot so poročali s prizorišča uvodne etape, je desetdnevno »Zmagovalno turo« s hupo naznanila prav predsednica, njen nastop in doprinos k širjenju dobrodelnosti in zdravega duha v zdravem telesu pa so pospremili s poročilom, ki so ga strnili v treh stavkih: »Nataša Pirc Musar je med drugim povedala, da je bilo njeno prvo kolo roza barve in je imelo pomožna kolesa, ki jih je oče čez nekaj dni odstranil, tako da se je naučila voziti kolo pri petih letih. Danes rada kolesari, a ima električno kolo. Dodala je, da bi jo Pogi brez problema prehitel tudi brez elektrike, da pa je kolo na elektriko super za dame v letih.«

Alenka Bratušek je v zadnjih tednih prav tako vse bolj aktivna na področju samopromocije. Pa ne samo ob rezanju trakov pomembnih prometnic in drugih čudes na področju gradnje velikih infrastrukturnih objektov, temveč tudi na področju družabnega življenja, in tudi kolesarjenje ji ni prav nič tuje. Na spletnem Siolu so na mednarodnem spletu zapazili sledi njenega udejstvovanja na eni izmed trgatev v Goriških brdih. »'Delovna sobota v Goriških brdih, kjer je vedno lepo,' je ministrica Alenka Bratušek zapisala na svojem profilu na instagramu in ob ključniku #ifeelslovenia delila fotografijo, na kateri v vinogradu trga grozdje, ki ga bodo kmalu spremenili v vinsko kapljico,« so pospremili njen zapis in dodali, da se ministrica očitno ni zadovoljila le z enim podvigom, ampak je konec tedna tudi športno obarvala in se v kolesarski opravi pognala na slovenske ceste. »Naredila 'dobro furo' v dresu našega šampiona Primoža. Zdaj pa domov na kosilo in potem vsi pred TV navijat za rdečo majico. Gremo, ROGLA!« je zapisala ob fotografiji, na kateri je oblečena v leopardji vzorec kolesarske majice.

Cime se zaveda pomembnosti izobrazbe

Večjega števila podvigov se je v zadnjem času lotil tudi prulski dribler Sebastjan Cimirotić, ki je pred dvema letoma, kot se je pohvalil, končal srednjo trgovsko šolo, kar je bil predpogoj, da je pridobil licenco za nogometnega trenerja. »Veliko ljudi mi je reklo: Ah Cime, tebe poznajo. Minutka ali dve, pa bo izpit narejen. A ni bilo tako, bilo je daleč od tega. Učiteljem sem moral pokazati znanje, ki so ga zahtevali. Še danes se učim. Trudim se in se zavedam pomembnosti izobrazbe, a raje opravim pet treningov v enem dnevu, kot pa sedim v šolskih klopeh,« je o svojem izpopolnjevanju na področju trgovskih znanj za revijo Lady pripovedovala legendarna štirinajstica Olimpije in zagotovila, da svoj nekdanji posel še prekleto dobro obvlada. »Še vedno igram nogomet in še vedno znam preigravati na zelenici. To je kot vožnja s kolesom. Ko se enkrat naučiš, ne pozabiš nikoli,« se je izpovedal Cimirotić.

V taistem sredstvu javnega obveščanja so naredili še krajšo raziskovalno nalogo o tem, kako prvo pomoč v praksi obvlada naša elita iz zvezdniškega sveta. Jutri bomo namreč obeležili svetovni dan prve pomoči in ker nesreča nikoli ne počiva in se nesrečna naključja dogajajo povsod, kot so zapisali v uvodu, je pomembno, da vemo, na koga lahko računamo, če se pripeti kakšna neprilika. Na mirovnika svetovnega kova Giannija Rijavca raje ne, saj, kot je iskreno priznal, o prvi pomoči nima veliko pojma. »Vse to sem dal skozi, ko sem opravljal vozniški izpit. A ker je od takrat minilo že veliko časa, sem večino pozabil. Večkrat sem bil priča prometnim nesrečam in bil sem tam med prvimi, a je naneslo, da so prvo pomoč ponesrečencem na srečo nudili drugi. Kar se tiče defibrilatorja in srčnega zastoja, je zelo pomemben čas, in po moje je najbolje, da pokličeš 112 in upoštevaš navodila medicinske stroke,« je povedal Rijavec. 

Priporočamo