»Vsi svetovni mediji so objavili novico, da je Kate, bodoča angleška kraljica, imela kemoterapijo in zdaj galopira proti popolnemu okrevanju. Ha, ha,« je začela in dodala, da samo tisti, ki se je spopadal z rakom, razume, kaj je prestala in kaj preživlja. »Rak je morda ozdravljiva bolezen, a le malo tistih, ki ga imajo, verjame v to. Zdravniki jih spodbujajo, spodbujajo tudi mene, 'vse smo vzeli ven', potem pa sledi stavek: 'Se vidimo čez tri mesece'. Če si 'vse vzel ven', zakaj novo srečanje?« se je vprašala.

Priznala je tudi, da je pred boleznijo pogosto govorila, da ji je dolgčas in da se ji ne da živeti. Zdaj pravi, da čuti neizmerno potrebo, da se zbudi in se vrne k sebi, kupila pa si je tudi prstan za rojstni dan, in to mesec pred tem, preden ga bo imela, »ker ne ve, ali ga bo dočakala«. Kot je še zapisala, se boji smrti, a ta občutek pride in gre, je pa priznala, da jo rak spremlja vsak trenutek življenja.

»Sinoči sem stopila izpod prhe, se obrisala in odšla v spalnico. V ogledalu sem videla svoje telo. Ja, končno sem izgubila tistih deset kilogramov, ki so me motili. Sem vitka, kar je dobro, ampak ... Debela vijoličasta brazgotina se razteza čez sredino trebuha ... Ne vidim je kot odrešitev, zame je znak skorajšnje smrti in grdote,« je dodala, svoje misli pa končala z besedami: »O tem se ne morem pogovarjati z nikomer, Kate (Middleton) je daleč, ljudje okoli mene imajo druge 'težave'.« 

Priporočamo