79-letnik se je po dveh letih veze v Københavnu v ožjem krogu družinskih članov in prijateljev poročil tretjič, pevčeva srčna izbranka je 51-letna Christina Sas.

Sobotni obred ni bil klasičen, nevesta ni nosila bele poročne obleke, izbrala je pastelno zeleno kreacijo danskega oblikovalca Soerena Le Schmidta, medtem ko je glasbenik nosil temno obleko in belo srajco. Poročil ju je Sandi Toksvig, priljubljeni dansko-britanski voditelj in komik, znan tudi po nastopanju v oddaji »Dober, boljši, najboljši ... britanski slaščičar«.

Björn je povedal, da je svojo tretjo ženo spoznal leta 2021 v Nürnbergu, in sicer med sodelovanjem pri zadnjem albumu skupine ABBA »Voyage«, razmerje pa sta začela spomladi 2022, nekaj mesecev po tem, ko je glasbenik sporočil, da se ločuje od druge žene. Par se je v javnosti prvič pojavil že junija istega leta.

**FILE**Abba, from left to right, Bjoern Ulvaeus, Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad and Benny Andersson are seen in this undated file photo originally from Polydoor Records.. An ABBA museum dedicated to the music, clothing and history of the Swedish pop group will open in Stockholm in 2008, organizers said Tuesday, Nov. 28, 2006. The group hasn't performed together since 1982. (AP Photo/Polydor)

Člani skupine ABBA: Bjoern Ulvaeus, Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad in Benny Andersson v času delovanja. ABBA se od leta 1982 ni več pojavila skupaj na odru. Foto: AP

Ostali člani skupine ABBA in družina

Ni znano, ali so se sobotnega obreda udeležili tudi drugi člani legendarne glasbene skupine - Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad in Agnetha Fältskog, ki je bila tudi Björnova prva žena.

Björn je bil od 1971 do 1980 poročen z Agnetho, s katero imata hčerko Lindo in sina Petra. Nato se je zaljubil v novinarko Leno Kallersjo in se z njo poročil leta 1981. Paru sta se v zakonu rodili dve hčerki, Emma in Anna. Po odločitvi, da se po 41 letih skupnega življenja razideta, sta svojim oboževalcem sporočila, da bosta ostala v dobrih odnosih in še naprej skupaj praznovala vse večje dogodke, vključno z rojstnimi dnevi svojih vnukov, ki so zanju najpomembnejši.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Björn Ulvaeus (@bjornulvaeus)

Priporočamo