Bastian Schweinsteiger je že osem let poročen z nekdanjo srbsko teniško igralko Ano Ivanović, nekdaj najboljšo na svetu, ki se je na prvo mesto lestvice WTA povzpela junija leta 2008, za tem, ko je osvojila svoj edini turnir za grand slam – odprto prvenstvo Francije v Parizu.​

V zakonu so se jima rodile tri hčerke, družina pa menda vsako priložnost izkoristi za to, da obišče Srbijo, zaradi česar imajo »Švajnija« oziroma »Bastija«, kot mu pravijo, tam zelo radi. No, pa seveda tudi zaradi tega, ker se je že večkrat pohvalil, da se uči srbskega jezika in to tudi dokazal, na družbenih omrežjih pa je večkrat izrazil javno podporo srbskim reprezentancam v različnih športih. »Kadar pridemo v Srbijo, obiščemo številne kraje in nismo samo v Beogradu. Ljudje so izjemno odprti, sam imam resnično zgolj pozitivne izkušnje, do mene so zelo prijazni in ustrežljivi. Sam v Srbiji tako vedno uživam, kot seveda tudi v hrani, ki jo imate,« je denimo povedal ob neki priložnosti.

Petčlanska družina trenutno živi v hiši v Avstriji, kamor so se preselili lani, potem ko so pred tem najdlje časa živeli na Mallorci. Še pred tem, ko je Schweinsteiger še igral nogomet, Ana Ivanović pa je že bila v športnem pokoju, pa je par najprej živel v Manchestru in kasneje v Chicagu, kjer je tudi dobil prvi hčeri. 

Priporočamo