Scenarij otvoritvene slovesnosti na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu še naprej buri duhove, o primernosti posameznih kadrov pa se krešejo mnenja. Svoje so seveda primaknili številni znani, z ganljivim zapisom na instagramu se je denimo oglasila hrvaška pevka Severina, ki je delila fotografijo svojega sina Aleksandra skupaj z dečkom po imenu Cesare Avenati, čigar primer je pred leti pretresel Hrvaško.

Svojo objavo je začela z izjavo, da prosi vse »velike vernike« in desničarske stranke, da naj se ukvarjajo s pravicami hrvaških otrok, ne pa z izmišljenimi aferami z olimpijskih iger, nato pa nadaljevala: »Na fotografiji sta moj Aleksander in Cesare Avenati leta 2017.

Se spominjate Nine Kuluz? Nina Kuluz je 14 let čakala na pravico zase in za svojega Cesareja. Nisi ji verjeli ne hrvaška država, ne sodišča, ne centri in vsi, ki gredo zraven. Verjeli so ji samo redki posamezniki, ki so s svojim telesom skušali preprečiti, da bi ji odvzeli sina. Pravico si je naposled mukotrpno izborila na italijanskem sodišču. Dokončno in pravnomočno. Ter se s sinom vrnila v Split. Cesare bo jeseni začel hoditi v srednjo šolo.«

Seveda se opisani primer nanaša na Severininega. Pevka se prav tako že vrsto let bori za skrbništvo nad svojim sinom, ob tem pa je opisala še en primer mame, ki prav tako že šest let preživlja enako, kar sta preživljala Nina Kuluz in Cesare, potem ko je s hčerkama pobegnila od moža, ki je vse tri psihično in fizično zlorabljal. Sodišče je zdaj določilo, da njuni hčerki ne smeta zapustiti Zagreba, grozi pa jima tudi, da ju bodo vrnili očetu, ki ga sicer ne želita niti videti. 

Priporočamo