Mesto ima 25.000 prebivalcev, obenem pa tudi tri zapore s po 1500 zaporniki. Direktorica enega od tamkajšnjih zaporov Graziella Fernanda Costa se je odločila, da bo zapornicam povrnila samospoštovanje z organizacijo tekmovanja za miss zapora, Šarencu pa je odprla vrata, da je lahko posnel film.

Več o tej izkušnji je za portal Klix povedal sam režiser. »Ko sem v časopisu prebral članek, da v zaporu v Braziliji organizirajo izbor za miss zapora, sem takoj videl pozitivno zgodbo in se odločil, da posnamem film. Moj cilj je bil pokazati, da je možno izboljšati življenje zapornic,« je pojasnil in dodal, da je na filmu delal kar 15 let, tudi zaradi težav, ki jih je imel pri financiranju.

»Ko poteka izbor za miss zapora, je to edinstvena priložnost, da zapornice slečejo zaporniško uniformo in oblečejo običajne obleke. Sicer te možnosti nimajo, ker morajo vedno nositi zaporniško uniformo, družba pa pogosto pozabi, da si zaslužijo drugo priložnost za boljše življenje,« je dejal.

Povedal je tudi, da si zapornice filma še niso ogledale, a da bodo kmalu imele to priložnost, saj se bodo lahko udeležile posebne projekcije oktobra v zaporu, film pa režiser namerava prikazati tudi na prihajajočem Mediteran Film Festivalu v Širokem Brijegu na jugu BiH. 

Priporočamo