Minuli teden se nam je na nebu prikazala polna luna, pa še njen delni mrk, in kot so nas opozorili na žurnalu24.si, so mrki v astrologiji velika stvar. »Pogosto prinašajo šokantne spremembe, ki so hkrati spodbuda, da pozdravimo popolnoma novo različico sebe, tako da začnemo nekaj novega ali se odmaknemo od dogajanja, ki nas je obremenjevalo. Če ste se nečemu izogibali ali potiskali na stran, obstaja velika verjetnost, da vas bo med mrkom dohitelo s polno močjo. Stvari ne le pridejo na površje, ampak imajo potencial, da popolnoma spremenijo način, kako nadaljujemo na našem duhovnem potovanju,« je sporočilo, ki si ga velja zapisati za uho.

Anji Rupel staranje ni všeč

Pa tudi žetvena luna, ki je zasijala v četrtek, 18. septembra, ni ravno vsakdanja stvar. Na spletnem obveščevalcu, ki nosi ime student.si, so ji posvetili krajši strokovni sestavek, v katerem so pojasnili, da je mesečina v tem letnem času pomenila, da so lahko kmetje zvečer dlje časa delali in pobirali svoje pridelke, in od tod tudi ime žetvena luna. Sodeč po zapisanem bi lahko pričakovali, da bo zaradi svetlobnega učinka astronomskega telesa, ki kroži okrog Zemlje, na njej bolj živahno. Tako pa smo praktično ostali brez literarne žetve. Ena redkih, ki je sledila pozdravu luninega mrka in pričakovanim spremembam, povezanim z njim, je Ana Klašnja, ki je Sloveniji v sliki in besedi pomahala z Maldivov. In to v kopalkah, kar je povsem navdušilo ekipo Večera, zadolženo za spletno izvidništvo po družbeno-družabni sceni. »Kako vznemirljivi dnevi za Ano Klašnja. Odpotovala je na eksotične Maldive, kjer so vremenske razmere trenutno zelo drugačne od naših. Tam uživa v neskončnih turkiznih globinah in se soncu predaja na neskončnih mivkastih plažah. S svojimi spletnimi sledilci je delila tudi nekaj utrinkov, na katerih jim je dih vzela v rdečih kopalkah, ki se njeni izklesani baletni postavi več kot dobro prilegajo, še bolj vroč pa je posnetek v rdečem bikiniju ob bazenu,« je krajše poročilo s spletnega terena.

Vneti raziskovalci poti in stranpoti naše zvezdniške tovarišije so med mežikanjem pred sončnimi žarki ujeli še Anjo Rupel in zapisali, da si na morju človek priveže dušo, kar še predobro ve radijska urednica in voditeljica, ki je srce že zdavnaj zapisala glasbi, kot so jo predstavili svoji bralni skupnosti v reviji Suzy. No, Ruplovo so ujeli v Istri oziroma na spletu, potem ko je objavila ljubko fotografijo, kot so še posebej poudarili, vetra v laseh, in pripisali, da smo na morju vedno bolj sproščeni in nam ni mar za popolno pričesko ali naličen obraz. A kljub temu da je njen videz nadvse mladosten, kot so prav tako izpostavili, jim je zaupala, da ji staranje ni všeč. »Zelo mi gre na živce, skupaj s tem, da nisem več tako poskočna, da me ves čas kaj boli, da nisem v formi, lasje se mi redčijo, vrat mi ni všeč, koža se poveša, vidne so gube, roke postajajo starikave. Starost je en klinc. Tisti, ki rečejo, da uživajo v njej, lažejo,« je bila neposredna.

Maja Keuc je v Sloveniji – Maja Keuc

Morda bi si morala Ruplova privoščiti kakšno bolj obsežno popravilo zgrbančenih delov telesa, kot je to storila Christa Žentiily​, sicer bolj znana kot Salome. Za taisto sredstvo javnega obveščanja se je izpovedala o tem, kako je dobesedno reciklirala samo sebe. »Šele s samostojno predstavo, ki je nasmejala že veliko ljudi, se mi je ponudila priložnost, da si uresničim želje. V resnici mi jih je kirurg, ko je zatrdil, da mi lahko pomaga,« je dejala v uvodu ob opisu predelave odpadkov iz lastnega telesa s pomočjo operativnega posega. »Za svojo strukturo telesa sem imela premajhne prsi, zato sem jih povečala z vsadki in tudi z lastnim maščevjem, ki so ga pridobili z liposukcijo trebuha in hrbta. Na neki način sem se reciklirala. Dala sem si zožiti roke, pogladiti podbradek, ki je visel kot pri puranu. Najbolj sem si oddahnila, ko sem se poslovila od trebuha. Odrezali so mi petnajst centimetrov kože, da imam rez od enega do drugega boka. Hkrati so mi uredili popkovno kilo in mi z maščevjem napolnili zadnjico. Ko bi vedeli, koliko komplimentov sem dobila za svoja nova hlebčka. Zdaj se mi ni treba več obremenjevati s tem, kako bom videti na fotografijah,« je bila sama nad seboj navdušena Salome.

Neke vrste reciklažno dejanje je pred dnevi predstavila še Maja Keuc, ki je za Večer pripovedovala o tem, kako je po vrnitvi v Slovenijo ponovno zažgolela kot Maja Keuc in ne kot Amaya, kot se je predstavljala v tuji državi na severu Evrope. »Amaya s selitvijo v Slovenijo ni imela nekega blaznega smisla. Vzdevek sem si nadela zaradi dela v tujini, kjer živ bog ni znal izgovoriti priimka Keuc, še najmanj v švedščini, kjer so ga izgovarjali kot kuk, kar pomeni določen del moškega telesa. Zato sem vse skupaj poenostavila v Amayo. Ko sem se odločila, da bom ostala v Sloveniji, pa mi je bilo nekako čudno biti Maja Keuc - Amaya. Tukaj sem Maja Keuc. Ugotovila sem tudi, da je zelo enostavno spremeniti ime na družbenih omrežjih in pretočnih platformah. V dveh dneh je bilo urejeno,« je o ponovni uporabi svojega imena navdušeno razložila Keučeva.

Domna Valiča dražijo, da se je postaral

O staranju in z njim povezanimi atributi je poleg zgoraj omenjenih te dni v reviji Jana razpravljal še igralec Domen Valič, ki je spomladi praznoval svoj 40. rojstni dan, kot so še omenili. »Nekateri me dražijo, češ da sem se postaral – da, res je, če leta tečejo, se staraš. Ampak v tem ne vidim socialne smrti, kot sem slišal – staranje naj bi na družbenih omrežjih pomenilo socialno smrt. Meni se zdi to brez zveze. Morda o gubah kot zemljevidu življenja res ne razmišljam šele zdaj in nikakor ne trzam ob tem, če mi kdo reče, da sem že star. Ni panike, sem pa star,« je razpredal Valič.

Legenda slovenske glasbe, kot so Alfiju Nipiču polaskali na spletnem portalu edine javne, neprofitne radiotelevizijske organizacije v Sloveniji, ki ima za povrh še status posebnega kulturnega in nacionalnega pomena, RTVSLO.si, je pred dnevi dopolnil natanko dvakrat toliko let kot Domen Valič. Kot so zapisali popisovalci prigod slavnih z mesta osrednje prireditve posvečene v njegovo čast, je bilo v Jarenini pred muzejem Alfija Nipiča, koder je potekala parada, nadvse slovesno. »Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Jarenina so glasbeniku, ki je leta 1971 pri 27 letih zapel legendarno pesem Silvestrski poljub, postavili mlaj in ga pričakali z vodometom. Na 'muzikantskem prazniku' se je sicer zbralo tudi veliko njegovih glasbenih prijateljev – več kot 100, med njimi tudi Modrijani –, ki so z njim zapeli tudi refren pesmi Ostal bom muzikant. Presenečenje je pevca ganilo do solz,« se je glasil reportažni zapis s slavja. »To je bil šok, tega nisem pričakoval,« je za Radio Maribor dejal Nipič in še pripomnil, da mu je bilo kar malce nerodno, ker so mu po licih stekle solze sreče, kar se ne zgodi pogosto. 

Priporočamo