Zdravnik Mark Chavez je do zdaj tretji od petih obtoženih, ki so krivdo priznali, in sicer so vsi trije Perryju večkrat pomagali priti do ketamina ter mu ga večkrat na dan tudi vbrizgali. Chavezu grozi do deset let zapora, ravno priznanje krivde in sodelovanje v preiskavi pa naj bi mu leta za rešetkami skrajšalo.

Perryja je mrtvega v jacuzziju na njegovem domu 28. oktobra lani našel njegov pomočnik in prav tako obtoženi Kenneth Iwamasa. Sodni dokumenti so pokazali, da naj bi si zvezdnik priljubljene serije Prijatelji ketamin vbrizgaval tudi do osemkrat na dan, pri čemer naj bi mu pomagal kar njegov pomočnik, ki je prav tako sodeloval pri nelegalnem nakupu te snovi za svojega delodajalca.

Ketamin, ki ga uporabljajo za zdravljenje depresije, anksioznosti in odpravljanje bolečine, je zdravnik skupaj z drugimi vpletenimi 54-letnemu igralcu dostavljal bodisi z lastne klinike bodisi prek drugih vpletenih s pomočjo ponarejenih receptov. Perryjev asistent je prav tako sodeloval pri tem, da so igralca tedne pred njegovo smrtjo oskrbeli s ketaminom, za katerega je Perry zapravil do 50.000 dolarjev. Eden od obremenilnih dokazov je sporočilo SMS, ki ga je Chavez poslal drugemu zdravniku: »Sprašujem se, koliko bo ta bedak pripravljen plačati.«

Chavez je pristojnim predal svoj potni list in se nemudoma odpovedal zdravniški licenci. Sojenje se bo nadaljevalo 2. aprila prihodnje leto. Mimogrede, tretji obtoženi je Erik Fleming, hollywoodski režiser in producent. 

Priporočamo