Poleg posilstev so ga obtožili tudi izsiljevanja, trgovine z ljudmi za spolne namene in prevoza žrtev čez državne meje, da bi se ukvarjale s prostitucijo. Tožilci trdijo, da je bil vodja kriminalne združbe, ki je ženske ujela v past in jih z grožnjami prisilila k spolnim dejanjem, finančni negotovosti in uničenju ugleda.

Prva je o tem lani spregovorila pevka Cassie, s pravim imenom Casandra Ventura, ki je trdila, da jo je Combs več kot desetletje s fizično silo in mamili zadrževal v tem okolju in jo leta 2018 posilil. Cassie je sicer bila Combsovo dekle.

Ta teden ga je podobnih napadov obdolžila še ena ženska, Thalia Graves, ki je na čustveni tiskovni konferenci izpovedala, da jo je raper leta 2001 omamil, posilil in vse skupaj posnel. »Imela sem posttravmatsko stresno motnjo, depresijo in anksioznost. Imam čustvene brazgotine. Težko mi je bilo zaupati drugim, oblikovati zdrave odnose ali se varno počutiti v svoji koži. Spominjanja, nočne more in vsiljive misli mi dajejo občutek, da gre za neprestano borbo,« je dodala.

Raper se je izrekel za nedolžnega in v zaporu čaka na sojenje. Celico si deli s kriptomilijonarjem Samom Bankman-Friedom, ki služi 25-letno zaporno kazen zaradi goljufij. Vročo zgodbo o spolnih zlorabah pa je že unovčil Netflix, kjer bo njegov raperski kolega produciral dokumentarec o obtožbah Combsa. 

Priporočamo