Ameriški pevec Jon Bon Jovi si je prislužil številne pohvale in morda tudi kakšnega novega oboževalca. Pohval 62-letni pevec sicer ne žanje na račun svoje glasbe, ampak zaradi nesebične pomoči ženski v duševni stiski.

V sredo je namreč v Nashvillu s sodelavko v produkciji uspel prepričati žensko, ki se je namenila skočiti z mostu, naj tega ni storila, je sporočila nashvillska policija na omrežju X. Pri reševanju naj bi bil odločilen njun pogovor z žensko. Bon Jovi in asistentka produkcije sta se sprehajala po mostu, ko sta opazila žensko. Asistentka je začela pogovor njo, nato se ji je pridružil še Bon Jovi. Po pogovoru se je ženska obrnila k njima in pustila, da sta ji pomagala na varno. Nato jo je zvezdnik objel, poroča španska tiskovna agencija Efe.

Dogodek je bilo mogoče videti videoposnetku, ki ga je policija objavila na YouTubu, zdaj pa se je razširil tudi na druga družbena omrežja. Na posnetku je bilo mogoče videti žensko v modri majici, ki se je na mostu oklepala ograje.

Bon Jovi je na mostu za pešce Seigenthaler, ki prečka reko Cumberland, sicer snemal videospot za skladbo The People's House. Most je bil med snemanjem odprt za javnost.

Kam po pomoč

Če pri sebi, vašem svojcu, znancu ali prijatelju opazite znake duševne stiske, poiščite pomoč, svetujejo na Nacionalnem inštituto za varovanje zdravja.

Če je vaša stiska zelo huda in drugi viri pomoči niso na voljo, se lahko obrnete tudi neposredno na:

- dežurnega zdravnika,

- dežurno ambulanto najbližje psihiatrične bolnišnice,

- reševalno službo (112) ali

- urgentno psihiatrično ambulanto v Centru za izvenbolnišnično psihiatrijo v Ljubljani (01/4750 670).

Ali pokličite katerega od telefonov za pomoč v stiski, kjer boste ostali anonimni:

- Klic v duševni stiski 01 520 99 00 (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj).

- Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123 (24 ur/na dan, vsak dan). Klic je brezplačen.

- Društvo SOS telefon za ženske in otroke žrtve nasilja 080 11 55 (vsak dan, 24 ur na dan).

- TOM telefon za otroke in mladostnike 116 111 (vsak dan med 12. in 20. uro) Klic je brezplačen.

 

 

Priporočamo